Jedina ponuda 20 posto veća od procijenjene vrijednosti

Slika korisnika valentinam
Zračna luka Zadar poništila natječaj za trogodišnji posao
Rok u kojem će se pokrenuti novi postupak javne nabave za postupak zaštitnog pregleda putnika, osoblja, vozila, prtljage, osoba koje nisu putnici i potrepština zračne luke unutar deset dana od izvršnosti odluke o poništenju, zaključuje se u odluci Zračne luke koju potpisuje njen direktor Josip Klišmanić
Filip BRALA
Pregled putnika, osoblja, prtljage (...) prijašnje tri godine obavljala je tvrtka Gradska sigurnost Šimac i sin iz Splita

Zračna luka Zadar poništila je ovih dana javni natječaj za postupak zaštitnog pregleda putnika, osoblja, vozila, prtljage, osoba koje nisu putnici i potrepština zračne luke. Jedinu ponudu za posao za razdoblje od tri godine poslala je tvrtka Gradska sigurnost Šimac i sin iz Splita, koja je i u prošle tri godine obavljala ovaj posao. Njihova ponuda bila je za 20 posto veća od procijenjene vrijednosti natječaja u iznosu od 11,25 milijuna kuna. Inače, prošli ugovor Zračne luke Zadar i Gradske sigurnosti Šimac i sin bio je vrijedan oko devet milijuna kuna.

U obrazloženju odluke o poništenju natječaja navodi se kako su se za takvo što ispunili uvjeti, s obzirom da ih Zakon o javnoj nabavi kao javnog naručitelja obvezuje na poništenje ako je cijena najpovoljnije ponude veća od procijenjene vrijednosti nabave.

- U otvorenom postupku javne nabave za predmet Zaštitni pregled putnika, osoblja, vozila, prtljage, osoba koje nisu putnici i potrepština zračne luke, procijenjene vrijednosti 11,25 milijuna kuna, s ciljem sklapanja okvirnog sporazuma na tri godine o javnoj nabavi usluga- društvene i druge posebne usluge, Zračna luka Zadar je u Elektroničkom oglasniku javne nabave RH, objavila Obavijest o nadmetanju, temeljem koje je pristigla jedna ponuda. Radi se o ponudi Gradske sigurnost Šimac i sin iz Splita. Sukladno navedenom, članovi stručnog povjerenstva za javnu nabavu proveli su postupak otvaranja ponuda te postupak pregleda i ocjene ponuda, temeljem kojeg je povjerenstvo predložilo donijeti odluku o poništenju predmetnog postupka, budući da je cijena najpovoljnije ponude veća od procijenjene vrijednosti nabave, navode u Zračnoj luci koja je temeljem ovoga prijedloga odlučila poništiti postupak.

U obrazloženju odluke stoji kako se natječaj poništava, budući da je ponuda Gradske sigurnosti Šimac i sin neprihvatljiva jer je cijena navedene ponude od 13.535.197,92 kuna veća od procijenjene vrijednosti nabave u iznosu od 11,25 milijuna kuna.

- Rok u kojem će se pokrenuti novi postupak za isti ili sličan predmet nabave je unutar deset dana od izvršnosti odluke o poništenju, zaključuje se u odluci Zračne luke koju potpisuje njen direktor Josip Klišmanić. Na ovu odluku se može izjaviti žalba Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave.

Dogodi li se i na ponovljenom natječaju da pristigne jedna ponuda i da je njen iznos veći od procijenjene vrijednosti, Zakon o javnoj nabavi tada Zračnoj luci Zadar omogućuje korištenje pregovaračkog postupka bez prethodne objave poziva za nadmetanje za dodjelu ugovora. Uvjet je da početni ugovorni uvjeti iz otvorenog postupka nisu bitno izmijenjeni.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)