Zamjenici župana u nadzoru radova sanacije nerazvrstanih cesta

Slika korisnika valentinam
Do sezone sanirati većinu oštećenih putova
Pripadnici Hrvatske kopnene vojske rade na sanaciji nerazvrstanih cesta na područjima pogođenim poplavama sukladno ugovoru između Zadarske županije i Ministarstva obrane RH
Dožupani u obilasku

amjenici župana Zadarske županije Šime Mršić i Šime Vicković posjetili su pripadnike Hrvatske kopnene vojske koji već četiri tjedna rade na sanaciji nerazvrstanih cesta oštećenih u rujanskoj poplavi. U pratnji zapovjednika Inženjerijske bojne gardijske mehanizirane brigade bojnika Dražena Mazalina i natporučnika Anđelka Vučkovića, zapovjednika 3. voda Inženjerijske bojne, zamjenici župana razgledali su dosad sanirane putove i nerazvrstane ceste. Radovi su počeli na području Grada Nina, a nastavit će se u preostalim jedinicama lokalne samouprave koje su proglasile elementarnu nepogodu.

- Pripadnici Hrvatske vojske vrlo temeljito i kvalitetno rade na uređenju putova. Za sada sve ide prema planu, unatoč tome što im vremenske prilike ne idu u prilog, jer se po kišnim danima ne može puno toga napraviti. Cilj je do sezone sanirati većinu oštećenih putova i vjerujem da ćemo u tome uspjeti. Zahvaljujemo pripadnicima Hrvatske vojske na trudu koji ulažu da se ostvare zacrtani planovi – rekao je zamjenik župana Šime Vicković.

Podsjetimo, pripadnici Hrvatske kopnene vojske rade na sanaciji nerazvrstanih cesta na područjima pogođenim poplavama sukladno ugovoru između Zadarske županije i Ministarstva obrane RH. Na prostoru Donje Murvice priprema se oko 20.000 m3 kamenog agregata (tampona) za nasipanje oštećenih cesta, a ukupno se planira sanirati oko 200 kilometara oštećenih cesta. Radovi sanacija nerazvrstanih cesta provodit će se na području gradova Zadra i Nina te općina Bibinje, Galovac, Pakoštane, Poličnik, Posedarje, Privlaka, Ražanac, Starigrad, Sukošan, Sveti Filip i Jakov, Vrsi, Zemunik Donji, Kali, Kukljica, Pašman, Preko i Sali. 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno