Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

“Intimno” – koncert prve dame hrvatske jazz scene sutra navečer u zadarskom teatru

10.01.2019. 14:08
“Intimno” – koncert prve dame hrvatske jazz scene sutra navečer u zadarskom teatru


Sutra navečer će u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar koncert  naziva "Intimno" održati jedna je od najvećih hrvatskih rock & blues  vokalistica, prva dama jazza – Zdenka Kovačiček. Koncert je bio planiran za malu dvoranu, shodno i samom nazivu – "Intimno", no zbog velikog interesa publike premješten je u veliku dvoranu. Kovačiček će  pratiti Jurica Hotka na klavijaturama i Lovre Šicel na gitari, a zvijezda će  izvoditi svoje najpoznatije skladbe uz neizostavni dio posvećen Janis  Joplin, koju je utjelovila i u hit predstavi "S ljubavlju, Janis".
U kratkom razgovoru za Zadarski list Kovačiček naglašava da joj je vijest o velikom interesu za koncert koji se seli iz male u veliku dvoranu  najljepša vijest na početku 2019-te.
– To je najljepša vijest koju sam čula ovih dana. Planirali smo intimni  koncert, no kako stvari stoje bit će daleko od intimnog, zadovoljna je  zvijezda.
Dodaje kako bi, da je znala da će biti tako veliki interes publike, došla  u Zadar s bendom od osam članova, no i na ovaj način će, zaključuje,  priuštiti prisutnima onakav koncert na koji je njena publika navikla.
– Bit će to jedno fino druženje s dragom mi publikom, neka vrsta  glazbenog stand upa, kako to znaju reći za moje nastupe. Veselim se  dolasku, tim više što ovdje u Zadru imam i drage prijatelje poput članova Black Coffee benda s kojima upravo snimam jedan duet. Na  njihovom novom albumu pjevam zajedno s pjevačicom benda Martine  Thomas, informira nas Kovačiček.
Na put u Zadar kreće već danas kako bi bila sigurna da će stići na  vrijeme, da ju vremenske (ne)prilike neće omesti u još jednom glazbenom druženju sa zadarskom joj publikom. 
Zdenka  Kovačiček je na vrhu hrvatske glazbene scene prisutna već 60  godina, a ostvaruje i impozantnu međunarodnu karijeru. Poznata je po  karizmatičnom i jedinstvenom vokalu te svestranom pristupu glazbi,  energičnim nastupima, zanimljivim interpretacijama i moćnim improvizacijama. Vješto prelazi granice žanrova i osvaja podjednako jazz i  rock publiku i kritiku. Status glazbenice ispred svog vremena potvrđuje  prošlogodišnje reizdanje njezinog prvog albuma iz 1978., nedavan odabir pjesme »Elektra« za Chanelovu parišku reviju, kao i nove obrade  pjesama »Mali crni brat« i »Frka« s njezinih ranih izdanja. Njene pjesme postale su evergrinom poput ‘Zbog jedne melodije davne’, ‘Klik Tema br.1.’, feat. Nirvana, ‘Boom fest’, ‘Frka’, ‘Žena za sva vremena’ i druge, a značajan je i njezin opus Janis Joplin i Elle Fitzgerald.