Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

KUP “KREŠIMIR ĆOSIĆ” Sonik-Puntamika ugošćuje (19 sati) Cibonu u osmini finala

10.01.2019. 09:03
KUP “KREŠIMIR ĆOSIĆ” Sonik-Puntamika  ugošćuje (19 sati) Cibonu u osmini finala


Jazine će večeras u 19 sati biti obojane u bijelo-zelene boje,  jer Sonik-Puntamika ugošćuje velikog protivnika, zagrebačku Cibonu.  Osmina finala Kupa Krešimira Ćosića donosi možemo ga nazvati pravi   Kup klasik, jer ova dva kluba u ovom natjecanju imaju bogatu  povijest te  se stoga i večeras može očekivati pokušaj Puntamičana kompliciranja  plasmana zagrebačkim vukovima  na završnicu gdje ih svi naravno  očekuju. U taboru Sonik-Puntamike ne zanose se naravno nekakvim pothvatima, jer realnost je surova činjenica koja će potvrditi kvalitativnu  razliku između ove dvije momčadi, no to ne znači da će se igrači pod  vodstvom Šime Kraljevića unaprijed predati. Štoviše strateg Puntamičana se nada i pravom otporu te stvaranju velikih problema momčadi  pod vodstvom Ivana Velića. Uz poklapanje nekih stvari ta priča o otporu  i nije baš na klimavim nogama, jer Kraljeviću u sastavu ne nedostaje iskustva, ali mu ipak nedostaje centimetara.
  – Za nas je ova utakmica protiv jedne Cibone zapravo prava nagrada i  u tom smislu ne želim opterećivati svoje igrače s ničim osim da opušteni  uđu u utakmicu i da odigraju najbolje što znaju. Svjesni smo velike razlike u kvaliteti, no sigurno se nećemo predati. Uz publiku koja će nadam  se doći u velikom broju, te ako nas pomazi sreća sa šutom mogli bi se  održati u egal rezultatu, no problem nam je definitivno skok igra u kojoj  teško možemo parirati sastavu poput Cibone. Taj dio će još i štimati dok  nam je na terenu prva petorka, no čim uđemo u rotaciju teško možemo  parirati pod obručima – kazao je Kraljević kojem je velike muke pred  skori nastavak sezone u Prvoj ligi kao i pred osminu finala Kupa donijela  ozljeda Jure Perića. Bez njega se taj nesrazmjer visine između ova dva  sastava još i više produbljuje.
– Periću je pred dva tjedna pukao mišić i taj peh nas je dosta unazadio.  Cijela sezona nam je takva. Jedan se vrati drugi otpadne. Sa spremnim  Perićem sigurno bi mogao najaviti vrlo žilavi otpor Ciboni, ali ovako je  teško tako nešto reći. Jest, lijepo igramo ove sezone, imamo dobre rezultate u Prvoj ligi, no realnost je da nam u goste dolazi ABA ligaš i daleko  smo mi od tog ranga košarke. No, karakter nam ne dopušta da se nikome  ne predajemo, pa nećemo ni Ciboni i znam da moji igrači imaju veliki  motiv pokazati se u najboljem mogućem svjetlu pred domaćom publikom – kazao je za kraj trener Sonik-Puntamike.
19. ožujka 2011.
BORIK-PUNTAMIKA 86
CIBONA 63
(25:14, 20:19, 18:13, 23:17)
ZADAR – Dvorana Jazine. Gledatelja: 2000. Suci: Dubravko Muhvić  (Karlovac), Loriano Legović i Andrej Sušanj (oba Rijeka).
BORIK-PUNTAMIKA: Mikulić 7 (2-4), Mrkić 1 (1-2), Čakarun 16 (2- 5), Ružić 14, Pešut 11 (3-4), Petani 5 (2-2), Škifić 13 (5-8), Marin, Troskot  2, Jurjević 16 (2-2), Grabovac, Šarlija 1 (1-2). Trener: Neven Plantak.
CIBONA: Miljković 6, Bogdanović 14 (2-2), Barać 8 (4-6), Filipović,  Zubčić 19 (2-5), Garma, Rozić, Vragović 4 (0-2), Vrbanc 2, Radošević 6  (2-2), Krapić 4. Trener: Dražen Anzulović.
Šut za dva: Borik-Puntamika 19-36 (53%); Cibona 22-43 (51%).
Šut za tri: Borik-Puntamika 10-20 (50%); Cibona 3-17 (18%).
Slobodna bacanja: Borik-Puntamika 18-29 (62%); Cibona 10-17  (59%).
Skokovi: Borik-Puntamika 34 (23+11); Cibona 27 (19+8).


Velić: Moramo biti maksimalno  oprezni
Trener Cibone, Ivan Velić zna da ga u Jazinama očekuje možda najteži protivnik  kojeg je mogao dobiti u osmini finala Kupa Krešimira Ćosića. Sonik-Puntamika je  znala prijašnjih sezona praviti velike muke najtrofejnijem hrvatskom klubu, pa stoga  ne čudi oprez na kojeg Velić poziva. Pored vrućeg gostovanja  intrigu mu predstavlja  kako će reagirati mnoga nova imena u njegovom rosteru. Remont koji je napravljen  u blagdansko vrijeme donio je mnoga nova lica pod Toranj poput Roka Rogića, Frana Pilepića, Roka Prkačina dok su klub napustili Amerikanci Raley Ross i Jefferson,  Slavica i Uljarević.
– U Kup sistemu natjecanja su iznenađenja uvijek moguća, kako u košarci tako i u  svim sportovima. Moramo biti maksimalno oprezni i spremni na utakmicu, posebice  mentalno, s dobrom koncentracijom, da bi izbjegli to iznenađenje. Moramo biti  spremni kao i za svaku utakmicu da dođemo do cilja,  a to je odlazak na završni turnir – kazao je trener Cibone.