Ne bi me čudilo da je opet zabrane

Slika korisnika mkvanja
TV SVEKRVA
Screenshot
Gustav slinko

"GUSTAV SLINKO" - DJEČJA IGRAČKA  KOJOJ ISPADA  MOZAK IZ LUBANJE

 Znam da mi nećete vjerovati, ali ova reklama zbilja ide ovako kako ću  vam opisati. Na stolu je nekakva plastična glava s velikim nosom, a oko  nje je gomila razdragane, nasmiješene dječice koja se glupo klibere, kao  da su Božemiprosti konzumirali neke lake droge. Glava se zove "Gustav  Slinko", a djeca mu izvlače neke zelene trakice iz nosa. "Izvučeš li mu  pogrešnu slinu, izbacit ćeš mu mozak u visinu", kaže egzaltirani glas. I  uistinu. Ako izvučeš pogrešnu slinu s glave mu otpadne cranium (poklopac lubanje) i njegov mozak ispada. Trljao sam oči i uši, polijevao se  hladnom vodom jer sam zbilja mislio da haluciniram. "Gustav Slinko je  upravo kihnuo! Pogledaj što mu je to izletjelo iz nosa", veli uzbuđeni  glas. Osim što slini i što mu ispada mozak iz lubanje, njemu iskaču oči  iz očnih duplji. Ma znam kako mislite da vas zafrkavam, ali to je stvarno. To se prikazuje na televiziji i ima ga u prodaji. Košta 160, plus dostava.

OPSKURAN I OPASAN FILM KOJI KVARI NAŠU DJECU

 Ne znam postoji li uopće netko tko prije početka filma gleda onaj  natpis i upozorenje, o tome kolika je najniža dob gledatelja koji smiju  taj isti film u miru pogledati, a da to ne djeluje pogubno na njihovu  psihu, zdrav razum i općenito organizam. Za one koji ne gledaju što  piše tu je i jedan ozbiljan glas koji nam daje do znanja da se „gledanje  filma ne preporučuje mlađima od toliko i toliko godina“, u ovom  slučaju 12. To bi značilo da nijedno jedino dijete u zemlji Hrvatskoj ne  smije gledati ovaj film, jer, budimo realni – oni preko 13 su već jednom  nogom u obijesti, opačini, cigaretama i laganim opijatima i nisu više  djeca. I čekam ja tako da vidim koji je to film koji bi mogao pokvariti  našu dječicu, a pogotovo jer se radilo o popodnevnom terminu kada  ionako idu obiteljski filmovi. I što sam dočekao? Nećete vjerovati!  „Gooniesi“. To je dakle film koji kvari djecu. A koji su onda po njihovim  mjerilima filmovi koji oplemenjuju, strah me je i pomisliti.

 Problem s ovom situacijom je sljedeći. Roditelji koji paze na svoju  djecu naravno žele da im djeca gledaju lijepe stvari, a ne neke propagandne tlapnje pa onda pogledaju najavu. Na jednom od najpopularnijih tv-vodiča kažu doslovno ovako: „Jedan od najslavnijih i najboljih  dječjih filmova svih vremena, 'Goonies' je odlično napisana, režirana i  odglumljena priča koja svako dijete vodi u samo središte njegovih  maštanja. Prateći simpatičnu družbu, redatelj Richard Donner zapravo  pokazuje kako su prijateljstvo i odanost najvažnije vrline, pogotovo  dječjih života.“ Treba li nešto nadodati na ovakav komentar? Treba. Da  neki misle kako film koji „dijete vodi u samo središte njegovih maštanja“ i pokazuje da su „prijateljstvo i odanost najvažnije vrline, pogotovo dječjih života“, treba zabraniti za gledanje ipak znači kako na toj televiziji rade neki ljudi koji nemaju veze sa stvarnim životom i zdravim  razumom, osim ako se ne radi o pripadnicima opskurnih vjerskih skupina i onima koji misle kako dječje mozgove od najranijih dana treba  zatrovati politikom i nasiljem.

NIJE TO ONO ŠTO SMO OČEKIVALI, ALI NIJE DA NIJE

Primio sam neke mailove od vjernih čitatelja koji mi se žale kako  „pronađena“ epizoda Maloga mista i nije nešto i nije ono što su očekivali i da sam ja kriv za njihovo razočaranje jer sam je na sva usta najavljivao. Naravno da se šale, ali komentari su manje više isti. Kog vraga  je ta epizoda uopće i zabranjena, a pogotovo što se svi hvataju onoga  „a di je naš Ban“ i pjesme „Ustani Bane“, a ne spominje se najvažnija i  najopasnija izjava, kada Bepina pita Luiđija koliko stvari ima u našoj  državi, a kada joj on kaže milijun, onda ga pita, a kako to da baš ništa  od tih milijun stvari u našoj zemlji ne valja. S obzirom na našu svakodnevnicu, ne bi me čudilo da je opet zabrane, iako, nije baš istina da  nam baš ništa ne valja. Imamo dobre sportaše, par umjetnika i mene,  kao biće koje se opasno približava savršenstvu.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 4.8 (5 glasova)