Uspješan nastavak stogodišnje tradicije

Slika korisnika mkvanja
Nakon Božićne čarolije, Silba se priprema za maškare
Ova, netom završena manifestacija 'Božićna čarolija na Silbi', za nas je ove godine ponovno potvrdila da smo uspjeli u našim naporima da naš mali otok postane turistički zanimljiv i prepoznat po svojoj posebnosti i izvan granica naše zemlje, poručio je Kristijan Lopac, predsjednik TZ mjesta Silba
Maškare na Silbi imaju stoljetnu tradiciju

Nakon uspješne 3. po redu „Božićne čarolije na Silbi“, na  otoku su već započele pripreme za tradicionalne Silbenske maškare koje će se održati početkom veljače. Održavanje Silbenskih maškara na  ovom malom otoku ima već stoljetnu tradiciju, a oslanjajući se na ponovni uspjeh zimske manifestacije „Božićna čarolija na Silbi“, Turistička zajednica mjesta Silba već poziva goste na Silbu.

 „Ova, netom završena manifestacija 'Božićna čarolija na Silbi', za nas  je ove godine ponovno potvrdila da smo uspjeli u našim naporima da  naš mali otok postane turistički zanimljiv i prepoznat po svojoj posebnosti i izvan granica naše zemlje. Naša je Silba opet preko zime živnula  i procvjetala, a s ulaskom u Novu godinu, nastavljamo po silbenski  oduševljavati domaće i strane goste uz nastavak programa sa Silbenskim maškarama“, istaknuo je Kristijan Lopac, predsjednik TZ mjesta  Silba, napominjući da su tijekom ovogodišnje „Božićne čarolije“ na  otoku boravili inozemni gosti iz Njemačke, Austrije, Slovenije i Norveške.

Zahvale volonterima

Lopac je posebno zahvalio pokroviteljima i sponzorima, otočanima i  svim dobrim ljudima koji su ove godine nesebično i volonterski potpomogli manifestaciju: obiteljima Motušić, Sučić i Perović. Posebno se  zahvalio Asji Jurjević,  Anti i Mihaeli Miškić te Almi Kruško na volonterskom radu, a istaknuo je da su ove godine manifestaciju iznijeli i: Jasmin Ivanac (logistika), Milan Krslović (ton i ozvučenje), Dušanka Šimunac (scenografija), uz veliku pomoć  Don Slavka Ivoša, župnika Silbe,  zahvaljujući kojem je pokrenut i poseban program duhovne obnove na  Silbi. Podršku su pružile i tvrtke TIM-Kabel, Montelektro, Sonik, Marex- Gel, te iznajmljivači apartmana i ugostitelji koji su privukli posjetitelje  povoljnim cijenama i brojne goste iz Hrvatske i inozemstva srdačano  ugostili.

„Sretna i blagoslovljena vam Nova godina! Želim vam svima Božji  blagoslov, da se zajedno pomolimo za našu lijepu našu, da ispunimo  didov san, da stvorimo uvjete da se naši mladi vraćaju u Hrvatsku i da  imaju razloga živjeti u našoj Hrvatskoj. Na Silbi sa svakim našim projektom pokazujemo koliko se puno može postići uz iskrenu ljubav, volju i viziju. Bogu hvala! Neka naša mala Silba i dalje bude primjer drugim otocima, mjestima i gradovima. A ako nas još niste posjetili, dođite  na naše mašakre i uvjerite se u našu posebnost i gostoljubivost“, uz  prigodnu novogodišnju čestitku, poručio je Lopac.

Već od 1. veljače

 I dok iščekujemo sve detalje programa Sibenskih mašakara 2019., jedno je sigurno – od 1. veljače, mala Silba svim znatiželjnicima ponovno  nudi originalnu zabavu, po silbenski. Svi koji se odluče za maškare zafešatati na Silbi, informacije o smještajnim kapacitetima mogu dobiti  putem upita na info@tzsilba.hr, a Turistička zajednica mjesta Silba  najavljuje i da će sve detalje programa uskoro objaviti na službenoj fb  stranici TZ mjesta Silba: https://www.facebook.com/TZSilba/.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 3 (2 glasova)