Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Najavili još žešći i kreativniji nastavak

11.01.2020. 16:00


U organizaciji kreativne grupe iz Šibenika »Nema labavo«, u četvrtak je održana večer erotske književnosti u prostoru »Indi bara« u ulici Federica Grisogona.
Uz stalni postav šibenske grupe kreativnih spisatelja koju čine: Barbara, Svjetlana, Marina, Ivana, Dolores i Neno, ovom iskoraku prema erotskoj književnosti u Zadru, podršku su svojim stihovima dali i zadarski pjesnici Mirjana, Jasminka i Atilio, koji je večer dodatno začinio i glazbenom izvedbom autorske pjesme »Hvala tebi Svemogući«.
Inače, ideju o vraćanju erotske književnosti na scenu bez trunke zadrške i straha, pokrenula je mlada ekipa iz Šibenika koja je 2017. godine završila radionicu kreativnog pisanja pod vodstvom spisateljice Ane Đokić u Gradskoj knjižnici »Juraj Šižgorić« u Šibeniku.


Iz kluba Azimut
-Nakon završetka radionice većina nas sudionika je odlučila ostati zajedno te smo na tom putu do danas prošli brojne usputne stanice uživanja i smijeha te pisanja i zajedničkih nastupa, ispričala je Marina dodavši da je u književnom sazrijevanju bilo i nesporazuma i raspravljanja, ali najvažnije je da se izrodila ideja o erotskoj književnosti koju su složno doveli na scenu i to u klub Azimut u Šibeniku, koji je postao domaćin i suorganizator erotskih književnih večeri.
Zahvaljujući tom prvom koraku i izlasku pred publiku u Šibeniku, kretaivci iz grupe Nema labavo, tako su zakoračili i u Zadar, i po prvi put istupili sa erotskom tematikom.
-Nema se tu što previše objašnjavati, seksualana energija je čista i neophodna, poručila je Marina te se sa ostalim kreativcima zahvalila Zadranima na odazivu.
Pod Ivaninom voditeljskom palicom posjetitelji su vidno uživali u programu koji je bio ispunjen poezijom i prozom, ali i pokojom intrigantnom upadicom voditeljice večeri, koja je podsjećala na važnost zastupljenosti erotske književnosti pa je u skladu s tim pročitala i nekoliko zanimljivih dijelova iz knjige Erice Jong, inače poznate po svom načinu opisivanja ženske seksualnosti.


Zadovoljna publika
Kroz cijelu večer šibenski i zadarski spisatelji su vrlo otvoreno iščitavali svoje zapise, bez ikakve zadrške ili nelagode, a što je dodatno publika podržala iznenadnim ovacijama i pljeskom. Interakcija između izvođača i publike bila je neizostavni dio večeri, a za to su se organizatori dodatno pobrinuli. Naime, svakom iz publike tko je želio nešto napisati na temu erotike, Svjetlana iz kreativne grupe, dala je papir na koji je publika pisala stihove, a koje su na kraju večeri pročitali kreativci iz organizacijskiog tima Nema labavo i time dodatno zagrijali već užarenu atmosferu.
Večer koja je prošla u vidno dobroj atmosferi, najavila je novi susret spisatelja za koji se organizatori nadaju da će biti još žešći i kreativniji.