Trojica Zadrana u vrhu hrvatske aforistike

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika martinazd
U Zbornik aforizama »Biseri uma« ušla 62 autora
Zadarski trojac našao je zasluženo mjesto među 62 autora ovoga Zbornika koji je obogatilo hrvatsku kulturu i umjetnost
ZL
Vinko Hajnc i Drago Bosnić

U Zborniku aforizama što ga je pod naslovom »Biseri uma« Udruga hrvatskih aforista i humorista priredila krajem listopada prošle godine, a promovirala krajem studenoga u dvorani Hrvatskog novinarskog društva u Zagrebu – zastupljena su čak tri zadarska aforista: Drago Bosnić Vinko Hajnc i Zdravko Žarković.
Zadarski trojac našao je tako svoje zasluženo mjesto među 62 autora s ukupno više od tisuću aforizama, epigrama, sentencija, gnoma, osmislica, mudrosnica, izreka i drugih umnih misli koje su na 153 stranice ovoga Zbornika ugledale svjetlo dana i obogatile hrvatsku kulturu i umjetnost. Zbornik aforizama, u izdanju izdavačke kuće Studio Moderna, predstavlja izniman doprinos afirmaciji ove kratke, britke i jezgrovite književno-satirične vrste koju uspješno njeguju i razvijaju i naša tri zadarska autora.
Pri odabiru autora i njihovih radova u Zborniku, urednik i uredništvo su kao kriterij zastupljenosti uzeli njihov ukupni razvoj aforističkog i humorističkog stvaralaštva, broj objavljenih knjiga, broj obavljenih radova u književnim časopisima, državne i međunarodne nagrade i priznanja, kao i svekoliki doprinos hrvatskoj književnosti.
Na predstavljanju Zbornika u Zagrebu koje je predvodio predsjednik Udruge hrvatskih aforista i humorista Zlatko Gavranović, mogli su se čuti neki izdvojeni aforizmi svakog od 62 zastupljena aforista.
Poput, primjerice, »Narod dobije govor kad traži odgovor« Drage Bosnića ili »Prošlost češće spominjemo što je manje budućnosti pred nama« Vinka Hajnca.
Čestitke trojici Zadrana koji su uvršteni u ovo kapitalno djelo hrvatske aforistike.


1000 i više aforizama, epigrama, sentencija, gnoma, osmislica, mudrosnica, izreka i drugih umnih misli objevljene su na 153 stranice Zbornika


 

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)