Zadarski SDP očekuje da će dati nositelja liste

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika martinazd
Iako je Franko Vidović imenovan za koordinatora IX. izborne jedinice
S obzirom na rezultat koji smo postigli na predsjedničkim izborima smatram da imamo pravo dati člana koji će predstavljati Zadar i Zadarsku županiju te ne vidim razlog zašto to ne bi bio upravo neko iz našeg grada. Činjenica je da je Zadar, uz Split, postigao jedan od najboljih rezultata u Dalmaciji, kaže Radeta
MARIN GOSPIĆ
Izvrsno su odradili posao u oba kruga predsjedničkih izbora, pa očekuju dobra mjesta na listi za Sabor - stožer SDP-a Zadar

Iako bi se parlamentarni izbori trebali održati krajem godine, SDP je već imenovao koordinatore izbornih jedinica. Za IX. jedinicu koja obuhvaća i Zadarsku županiju imenovan je Šibenčanin Franko Vidović kojega Središnjica očito smatra najboljim rješenjem za Zadarsku, Ličko-senjsku i Šibensku županiju i manji dio Splitsko- dalmatinske županije. Povjerenik Gradskog odbora Zadar i glavni tajnik stranke, Nikša Vukas, napomenuo je kako je njihova stranka nakon uspjeha na europarlamentarnim izborima, ali i uspjeha njihova kandidata na predsjedničkim izborima, već započela »put prema novoj pobjedi, onoj na parlamentarnim izborima, koja će hrvatskim građanima donijeti dugo očekivane promjene«.
Zadarski povjerenik tako je s imenima koordinatora izbornih jedinica u javnost izišao odmah nakon sjednice Predsjedništva stranke, ističući kako su potpuno spremni za preuzimanje odgovornosti u Hrvatskoj.
- Danas smo napravili prvi korak i odabrali koordinatore za parlamentarne izbore po izbornim jedinicama, a sada nam predstoji osnovati izborni stožer. Naš program i naši ljudi su najveći kapital s kojim idemo na parlamentarne izbore, poručio je Vukas, dodajući kako će se boriti za socijaldemokratske i europske vrijednosti.

Milanović je pobijedio u Zadru

No, što o pripremama kažu u Zadru, odnosno smatraju li da bi zadarska organizacija trebala dati nositelja liste za IX. izbornu jedinicu? Naime, nositelj liste za ovu jedinicu na prošlim parlamentarnim izborima bio je Splićanin Ranko Ostojić, pa evo što nam o izboru nositelja liste otvoreno kaže potpredsjednik Gradskog odbora, Danijel Radeta:
- S obzirom na rezultat koji smo postigli na predsjedničkim izborima, smatram da imamo pravo dati člana koji će predstavljati Zadar i Zadarsku županiju te ne vidim razlog zašto to ne bi bio upravo neko iz našeg grada. Činjenica je da je Zadar, uz Split, postigao jedan od najboljih rezultata u Dalmaciji, ali Split ne spada pod IX. izbornu jedinicu, što znači da je Zadar doista odnio pobjedu u u ovoj jedinici, ističe Radeta.

Izbori u Gradskom odboru

Povjerenik za Gradski odbor, Nikša Vukas, uskoro im dolazi u Zadar radi dogovora o pripremama za parlamentarne izbore, ali prije svega radi organizacije izbora u Gradskom odboru. Kao što je poznato, Vukas je za povjerenika Gradskog odbora imenovan još prošlog ljeta, nakon ostavke dotadašnjeg predsjednika Antuna Novoselovića te zadarska organizacija već mjesecima djeluje bez čelnika. Iako su u predsjedničke izbore ušli s povjerenikom, to im se nikako ne bi smjelo dogoditi i za parlamentarne koji ipak traže jednu snažnu kampanju na terenu.
- Na nivou cijele stranke uskoro će biti izabran izborni stožer, nakon čega ćemo znati tko će voditi stožere po izbornim jedinicama. A nama u Zadru uskoro slijede i pripreme za unutarstranačke izbore u našoj organizaciji, najavljuje dopredsjednik Gradskog odbora.
Nakon izvrsnih rezulata na predsjedničkim izborima, SDP-ovci vjeruju kako će i na parlamentarnim ostvariti dobre rezultate, no tek treba vidjeti je li Milanovićeva pobjeda na Pantovčaku doista uvod i u osvajanje vlasti i u Saboru.

POVJERENIK NIKŠA VUKAS USKORO DOLAZI U ZADAR

Povjerenik za Gradski odbor SDP-a Zadar, Nikša Vukas, uskoro dolazi u Zadar radi dogovora o pripremama za parlamentarne izbore, ali prije svega radi organizacije izbora u Gradskom odboru

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 1 (1 glasova)

Komentari

Slika korisnika mete
Dajte se spustite na zemlju. Milanović je u Zadru dobio glasove kao on, persona, Zoran Milanović. Vi u SDP-u nemate nikakve veze s tim izborima. Naprotiv, da ste kojim slučajem aktivno sudjelovali u kampanji Milanović bi dobio puno, puno manje glasova. I vi biste htjeli nositelja liste? Isti poučak, kao što sam ga dao Josi Nekiću : Što više truda gori rezultat. Zaključajte se , jedni i drugi, u kuću i ne zborite do izbora. Možda vas sreća i pomazi.