Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

ABA LIGA Ključ je u obrani perimetra

10.01.2021. 10:28


Regionalna liga se konačno, nakon dugih 70 dana, vraća na Višnjik. Da, nevjerojatno zvuči podatak da su košarkaši Zadra posljednji put odigrali domaću utakmicu u ABA ligi sad već davnog 1. studenog prošle godine kad su iz Krešinog doma bodove odnijeli Splićani (66:72). Od tada pa sve do današnjeg gostovanja Cedevite Olimpije Zadrani su morali odgoditi četiri domaće utakmice (protiv Budućnosti, Cedevite Olimpije, Borca i Cibone). Trebali su ovaj tjedan odigrati s Podgoričanima (u srijedu), pa danas gostovati u Baru kod Mornara, no malo koronavirus, malo problemi Barana s putovanjem na Kanarske otoke na kraju su usmjerili »zmajčeke« na megdan sa Zadrom u sklopu zaostale utakmice 9. kola.


Tricaški stroj
Što se onda može očekivati od sastava kojeg će i ovog puta predvoditi Ivan Perinčić teško je zaključiti, jer protivnik je iznimno težak, a najviše muke stručnom stožeru s Višnjika predstavljaju mnogi problemi s vanjskom linijom gdje i zapravo leži ključ cijelog ogleda s Ljubljančanima. Naime, sastav Jurice Golemca je daleko najopasniji baš iza perimetra, prednjače u ligi po broju upućenih šuteva za tri kao i pogođenim tricama. Po susretu upućuju 29.3 trica od čega im čak 13.3 šuteva pronalazi put kroz mrežicu što će kazati da su na vrhunskom prosjeku od 45.5 %. Petorica Golemčevih igrača prednjači u tom segmentu, krila Jones (27-47) i Brown (18-33) te bekovi Murić (20-40), Blažić (14-40) i Perry (12-35).
– Pred nama je sigurno zanimljiva utakmica protiv izuzetno zahtjevnog protivnika. Napadački je Cedevita Olimpija vrlo kvalitetna s jako puno vrhunskih šutera, što znači da će nam obrana biti ključ. Ne smijemo im dopustiti da lagano ulaze u šuteve za tri poena jer Ljubljančani imaju puno igrača koji mogu pogađati u serijama – apostrofirao je Perinčić opasnu vanjsku liniju slovenskog sastava kojoj ni sam još ne zna koga će suprostaviti. Jer, Junaković je vrlo upitan za nastup zbog ozljede, Carter je tek prebolio koronavirus, Mavra je to učinio nedavno i nije ni blizu prave forme dok Jordano u ovoj utakmici nema pravo nastupa (može igrati tek u redovnom kolu zbog registracije).


Upitan Junaković
– Situacija jest drugačija nego što je bila protiv Zvezde. Trenirali smo dobro ovaj tjedan, vratio nam se Mavra, a jedino što me zabrinjava je ozljeda Junakovića. Nadam se da će biti spreman za utakmicu jer imamo dva najbolja fizioterapeuta u gradu, Mladena i Renea, koji će siguran sam napraviti sve kako bi osposobili Martina. On nam je jako bitan u ovom trenutku iz razloga što Dominik još uvijek traži sportsku formu, no generalno sam zadovoljan kako smo trenirali ovaj tjedan – kazao je Perinčić pred gostovanje Ljubljančana koje je na rasporedu danas s početkom u 17 sati u Krešinoj dvorani.