Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

EUROPA DONNA ZADAR Donacijom kupljeni novi televizori za Odjel onkologije

10.01.2021. 10:50


Europa Donna Zadar u sklopu svojih aktivnosti među kojima je trenutno svakako najznačajnija prikupljanje sredstava za aparat za zračenje onkoloških bolesnika u Općoj bolnici Zadar i ove godine u ovo blagdansko vrijeme pripomogla je Odjelu onkologije i nuklearne medicine koja se nalazi u zgradi Poliklinike OB Zadar na trećem katu na način da je njihovoj dnevnoj bolnici donirano 10.000 kuna koje su njihovi djelatnici iskoristili za kupnju dva TV prijamnika kako bi svojim pacijentima omogućili što ugodniji boravak u svojim prostorijama. Iz udruge Europa Donna Zadar usprkos ovoj protekloj nimalo laganoj i vrlo izazovnoj godini uzrokovanoj pandemijom covid-19, zbog čega se nisu održale najznačajnije akcije poput Dana narcisa i obilježavanje Dana ružičaste vrpce, kada se i prikupljaju vrijedne donacije za ovaj Odjel zadarske bolnice ipak ističu kako oni sa svojim djelovanjem ne prestaju te da vjeruju kako će se svakako, malo po malo, konačno ostvariti velika želja da naši onkološki pacijenti ne moraju putovati u druge centre, odnosno u druge gradove, na zračenje. Naime, ističu kako je medicinska oprema skupa, ali da je dobra volja i želja za pomoć drugima jača od svih materijalnih prepreka.


Već su u funkciji
– Već nekoliko godina, naša udruga, osim što skuplja donacije za aparat za zračenje za zadarsku bolnicu, istovremeno radimo akcije i na druge strane te sam pitala dr. Telesmanić Dobrić da li je nešto potrebno Odjelu onkologije kada se već prikupljaju sredstva, da nešto namijenimo i njima te sam tada doznala kako im dosadašnji televizori ne primaju više ovaj novi signal te da bi im to bilo nešto što bi bilo jako dobro za njihove pacijente koji po nekoliko sati moraju provesti u tim prostorima dok primaju kemoterapiju. Onda smo razgovarali na Upravnom odboru te odlučili da im ove godine pokušamo nabaviti televizore, te smo im donirali 10.000 kuna od čega su oni odabrali ono što im odgovara te su ta dva televizora stigla u njihovu dnevnu bolnicu. Postavljeni su i već su u funkciji. Usprkos cijeloj ovoj situaciji u kojoj se svi zajedno nalazimo, kako nismo imali ni Dan narcisa ni Dan ružičaste vrpce, mi sa svojim akcijama ne stajemo, no nadamo se da će pandemija uskoro ipak jenjati i da ćemo se vratiti u normalu. Ipak, usprkos tome, eto na jedam mali, skroman način ove godine pokušali smo ipak malo olakšati pacijentima oboljelima od raka, naglasila je mr.sc Tatjana Vukelić-Baturić,dr.med.
Na vrijednoj i značajnoj donaciji za njihove pacijente, od sveg srca zahvalila se voditeljica Odjela za onkologiju OB Zadar, Vesna Telesmanić Dobrić, dr. med spec. onkologije i radioterapije.


Pomoć bolesnicima
– Ovim putem se u svoje osobno i u ime svih djelatnika odjela Onkologije i nuklearne medicine i pacijenata, zahvaljujem na vrijednoj donaciji Europa Donne, dva TV prijemnika koji su postavljeni u prostorijama dnevne bolnice Odjela onkologije. Naime, ova vrijedna donacija svakako će pomoći našim pacijentima koji primaju kemoterapije, ovisno o svom zdravstvenom stanju, u vremenu od 30 minuta pa sve do pet sati da im vrijeme provedeno na aplikaciji kemo/imunoterapije protekne ugodnije i barem malo skrenu misli s onog što prolaze. Posebno se zahvaljujem dr. Tatjani Vukelić – Baturić koja se i ovaj put vrlo rado odazvala akciji pomoći za onkološke pacijente. Ova vrijedna donacija pripomogla je bolesnicima da što lakše prebrode ova teška vremena, koja su zahvatila sve segmente našeg društva, istaknula je dr.Telesmanić Dobrić.