Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

BMW X3 najpouzdaniji

Autor: Edi Prodan

09.02.2009. 23:00
BMW X3 najpouzdaniji


BMW X3 je drugi put za redom osvojio prvo mjesto na ADAC-ovoj ljestvici kvalitete. Kao i prethodne godine, klasi SAV vozila (Sports Activity Vehicle) dodijeljena je glasovita ADAC-ova nagrada “Gelber Engel” (“Žuti anđeo”) u kategoriji kvalitete čime je njemački automobilski klub još jednom BMW X3 proglasio najpouzdanijim vozilom na njemačkim cestama. Navedena se nagrada inače temelji se na procjeni otprilike 2 milijuna slučajeva iz ADAC-ovih statističkih podataka o kvarovima kao i na istraživanju zadovoljstava kupaca provedenom od strane časopisa “ADAC Mmotorwelt” u kojem je ovaj put sudjelovalo oko 43.000 čitatelja.
Prema ADAC-ovim statističkim podacima o kvarovima, BMW X3 ponovo je bio model s kojim su tijekom prošle godine ADAC-ovi mehaničari iz službe za pomoć na cesti, u Njemačkoj poznate kao “Gelbe Engel”, imali najmanje posla. To iskustvo potvrđuje visoku razinu kvalitete klase Sports Activity – što je jedan od ključnih čimbenika za uspješnost spomenutog vozila, uz njegovo zadivljujuće brzo reagiranje i agilno upravljanje. BMW X3 postao je najprodavanije vozilo na svijetu, s 500.000 primjeraka dostavljenih od studenog 2008. Opremljen inteligentnim xDrive sustavom pogona na sva četiri kotača kao dijelom standardne opreme, BMW X3 je predvodnik i još uvijek uzor za vozila u svojoj klasi. Isto se odnosi i na područje učinkovitosti. Nenadmašiva ekonomična ravnoteža užitka u vožnji i smanjene potrošnje goriva posebno se odnosi na model BMW X3 xDrive20d. Njegov četverocilindrični diesel motor snage 177 KS s potpuno aluminijskom osovinom i Common Rail sustavom izravnog ubrizgavanja goriva najnovije generacije, donosi i brojne prednosti BMW EfficientDynamics sustava. Model BMW X3 xDrive20d nudi zadivljujuću vučnu snagu uz prosječnu potrošnju goriva od samo 6,5 litara na 100 kilometara prema europskom testnom ciklusu (EU test cycle).
Zahvaljujući širokom rasponu kvaliteta, BMW X3 je osvojio niz uvaženih nagrada i priznanja a ustanovljeni je i kako ima najnižu razinu gubitka vrijednosti u odnosu na ostala vozila u klasi.