Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

“Humanitarni akcijski krug” na Ugljanu

Autor: Teuta Babajko Jamičić

09.02.2009. 23:00
“Humanitarni akcijski krug” na Ugljanu


Marion i Manfred Nürnberger uime njemačke organizacije “Humanitarni akcijski krug” Psihijatrijskoj bolnici Ugljan donirali su dva puna šlepera vrijedne opreme za bolnicu


Bračni par Marion i Manfred Nürnberger iz bavarskog grada Töpena, veliki prijatelji zadarske Udruge “Pro Vita”, koji su prošloga tjedna uime njemačke organizacije “Humanitarni akcijski krug”, poslali vrijednu donaciju Psihijatrijskoj bolnici Ugljan i Caritasu Zadarske nadbiskupije, ovih su dana iz Njemačke stigli u Zadar. Dolazak u Zadar bračni par Nürnberger zajedno s volonterima Udruge “Pro Vita” jučer je iskoristio za posjet Psihijatrijskoj bolnici Ugljan, čiji je ravnatelj dr. Darko Labura njemačkoj organizaciji “Humanitarni akcijski krug” zahvalio na vrijednoj donaciji.
– Marion i Manfred Nürnberger uime njemačke organizacije “Humanitarni akcijski krug” već treći put donose vrijednu donaciju Psihijatrijskoj bolnici Ugljan. Ovoga puta donijeli su dva puna šlepera vrijedne opreme za bolnicu, a donacija uključuje 45 bolničkih kreveta, dvjestotinjak stolova i kreveta, tisuću plahti i deka te vrijedne kuhinjske aparate i namještaj, govori dr. Darko Labura te dodaje da je Manfred Nürnberger u pripremi posljednje akcije, odnosno donacije za Psihijatrijsku bolnicu Ugljan i Caritas Zadarske nadbiskupije, kojemu je njemačka organizacija “Humanitarni akcijski krug” ovaj put donirala 70 kreveta, prošao tri tisuće kilometara od sjevera do juga Njemačke kako bi pribavio potrebnu pomoć za Zadar.
Bračni par Nürberger, kako nam je pojasnio fra Veselko Grubišić, već desetak godina dolazi u Hrvatsku. Zajedno s članovima njemačke organizacije “Humanitarni akcijski krug” već deveti put dostavljaju pomoć zadarskom Caritasu te bolnicama i domovima u Zadru i Zadarskoj županiji.
– Marion i Manfred Nürberger u Zadar prvi put su došli preko gospodina Nekića, koji u Njemačkoj ima restoran, a podrijetlom je iz zadarskog kraja. Zahvaljujući njegovoj preporuci bračni par Nürberger u Zadru ljetuje već desetak godina, tijekom kojih je u više navrata donosio humanitarnu pomoć Caritasu Zadarske nadbiskupije te bolnicama i domovima u Zadru. Kako je Manfred nekoć bio gradonačelnik jednog njemačkog gradića, njegove organizacijske sposobnosti su zaista velike i kroz organizaciju “Humanitarni akcijski krug”, zajedno sa suprugom Marion, nesebično pomaže onima kojima je pomoć najpotrebnija, kaže fra Veselko Grubišić, dodajući da Nürbergerovi nisu katolici, no to ih ne priječi da pomažu Caritasu Zadarske nadbiskupije, što je najbolji pokazatelj kako imaju veliko srce.