Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Pljesnivo meso u izlogu čeka “zaboravljivog” vlasnika mesnice

Autor: Tomislav Jerak

09.02.2009. 23:00
Pljesnivo meso u izlogu čeka “zaboravljivog” vlasnika mesnice

Foto: Ana SURAĆ



Dojavu o ovom slučaju dobili smo još u petak, ali kako je mesnica zatvorena, zbog čega je vlasnik za nas sada “fizička” osoba, nismo mogli ništa napraviti dok ne pronađemo odgovornu osobu, kojoj za sad još nema traga, kaže Marijana Brajić, sanitarna inspektorica


Nesvakidašnji prizor na Voštarnici. U mesnici koja navodno ne radi već mjesec dana još uvijek se nalazi meso u ugašenom hladnjaku. Plijesan te izgled raspadnutog i osušenog mesa zasigurno nisu dio ponude te mesnice te se prolaznici, zatečeni slikom, pitaju što zapravo dogodilo i tko je i zašto zaboravio meso.
Iz Sanitarne inspekcije nam govore da je njihov odjel tek od 1. siječnja zadužen za zbrinjavanje mesnog otpada, dok su za to prije bili zaduženi veterinari te je to jedan od razloga zašto se ovaj slučaj odužio. Mesni otpad, kada je uklonjen, odnosi se na sabiralište u Biljane Donje gdje se otpad na kraju spaljuje.
– Dojavu o ovom slučaju dobili smo još u petak, ali pošto je mesnica zatvorena, zbog čega je vlasnik za nas sada “fizička” osoba, nismo mogli ništa napraviti dok ne pronađemo odgovornu osobu, kojoj za sad još nema traga. Dakle, slučaj je sada komunalni i, nažalost, rješenje će tek biti na vidiku kada dođemo do vlasnika i vidimo koji je bio razlog zatvaranja mesnice te ćemo onda znati što nam je raditi, kaže Marijana Brajić, sanitarna inspektorica.
No, građani se pitaju kako je nemoguće doći do onih koji su dužni ukloniti pokvareno meso i teško im je gledati ovakav prizor koji će, izgleda, ipak privlačiti poglede dok god iz zatvorene mesnice “Domestica” ne bude uklonjeno zaboravljeno meso.