Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Za maškare u Ribnici nema recesije

Autor:

09.02.2009. 23:00
Za maškare u Ribnici nema recesije

Foto: Iva ANIĆ



Ovogodišnja je tema recesija i zbog toga će na posjetiteljima biti da unište velike količine hrane i pića, kaže Goran Anić, jedan od organizatora


Malo mjesto Ribnica koje administrativno pripada gradu Obrovcu i ove će godine biti domaćin tradicionalnih maškara. Ovo će biti i okrugla 10. obljetnica organiziranja pa će fešta biti veća nego inače. U ovim zimskim mjesecima u mjestu živi samo 200 osoba, dok preko ljeta taj broj zna narasti na 5 tisuća. Samo mjesto je jedinstveno jer leži na Karinskom i Novigradskom moru koje povezuje kanal Tisno, a poznati su po organizaciji turnira drvenim bućama i utrci kornjača koja ponovno starta ovoga ljeta.
– Ribničke maškare se tradicionalno organiziraju svake predzadnje subote prije korizme, no 22. igra Hajduk tako da ćemo ove godine feštati na Valentinovo, kaže Goran Anić, jedan od organizatora ističući kako je ovogodišnja tema recesija i zbog toga će na posjetiteljima biti da unište velike količine hrane i pića.
– Vlast u Ribnici preuzimamo 14. veljače i osnivamo neovisnu državu Ribnicu. Maškarana povorka kreće u 16 sati s predjela Lokve, nakon čega ide mimohod kroz cijelu državu. Feštu nastavljamo u konobi Pisak uz obilne količine jela i pića, a imat ćemo nagradu za najbolju masku, kaže Anić, dodajući da su ove godine maškare jedinstvene i zbog toga će svaka žena dobiti dar iznenađenja.
Na ribničkim maškarama očekuje se puno gostiju, a svoj dolazak je već najavila ekipa iz Zagreba. Kako za maškare živi cijelo mjesto i svi su na neki način organizatori, zabava je zajamčena.