Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Jurčić: Ne želim privatizaciju Podravke

Autor: Sergej Abramov

09.02.2010. 23:00
Jurčić: Ne želim privatizaciju Podravke

Foto: Filip BRALA



Predsjednik Nadzornog odbora Podravke Ljubo Jurčić odbacio je jučer optužbe predsjednika HSS-a Josipa Friščića, izrečene na Radio Koprivnici, da želi prodati Podravku.
– Što se tiče prodaje Podravke, mogu reći da sam se ovog posla prihvatio uz uvjet da Podravka neće ulaziti u privatizaciju. Moj uvjet da prihvatim dužnost predsjednika NO-a bio je da stabiliziram poslovanje Podravke i smirim situaciju, rekao je Jurčić našem listu.
U intervjuu za Radio Koprivnica Friščić se, prenose mediji, obrušio na Jurčića i njegove bivše kolege nadzorne odbornike, prozivajući pritom i čelnika fonda PBZ – CO Dubravka Štimca zbog navodnog trgovanja dionicama Podravke uz povlaštene informacije. Glavne Friščićeve primjedbe odnose se na navodni plan prodaje Podravke, koji navodno provode Jurčić i predstavnici mirovinskih fondova u NO-u. Predsjednika HSS-a posebno smeta što Miljenko Javorović u NO-u predstavlja Fond branitelja, premda sama Podravka ima vlastitu udrugu branitelja, te dovoljno malih dioničara.
– Sastav budućeg NO-a predložen je skupštini i o njemu dioničari mogu odlučivati samo na skupštini. Razgovarao sam s malim dioničarima, ali oni se nisu uspjeli okupiti i predložiti vlastitog člana, odnosno nisu pokazali interes za to. O optužbama na moj račun ne želim više govoriti, samo ću reći da svatko mora procijeniti posljedice svojih postupaka, rekao nam je Jurčić.
U NO- Podravke, kako je predložen Glavnoj skupštini dioničara zakazanoj za 25. ožujka ove godine, trebali bi ući Dinko Novoselec i Petar Vlajić, predsjednici Uprava AZ i Erste obveznih mirovinskih fondova. Uz Dubravka Štimca iz PBZ-ovog fonda, utjecaj “mirovinaca” u Podravci znatno će porasti. Jurčić vjeruje da će tako vlasnička i ulagačka situacija biti realnije zastupljena, pored sedmog člana NO-a koji predstavlja radnike.
– Mirovinski fondovi i banke koje njih i nas prate moraju imati utjecaja nad kompanijom, kazao je Jurčić.