Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Na biogradskoj tržnici najtraženiji kupus

Autor: Jelica Farkaš

09.02.2010. 23:00
Na biogradskoj tržnici najtraženiji kupus


Zima koja je ovih dana potjerala šetače s biogradske rive, odrazila se i na kupnju barem kada je riječ o prodaji na otvorenom prostoru. Takva je upravo biogradska tržnica na kojoj uvijek puše i hladno je.
Na tržnici ostaju samo oni najhrabriji, a to su prodavači na desetak štandova s najosnovnijim vrstama povrća. Hladnoću najbolje podnose kupusnjače, a one se u pravilu i najbolje prodaju. Cijene proizvoda koje se ovih dana mogu kupiti na biogradskoj tržnici su: krumpir i zeleni kupus 5 kuna, kapula 7, mrkva, poriluk i kelj 10 kuna, dok se špinat, blitva, kelj pupčar te brokula mogu kupiti za 15 kuna po kilogramu.
Za kilogram zelene salate Biograđani će morati izdvojiti 20 kuna koliko i za rajčice, krastavce i patlidžane. Svježa paprika je 25 kuna po kilogramu, koliko stoji i kilogram sušenih smokava.
Slaba potražnja te skroman zimski izbor nisu nikakva novost za Biograđane, ali ni za prodavače, a svi se nadaju brzo proći.
Potražnja za nekom boljom i jeftinijom ponudom i nadalje se kombinira s velikim trgovačkim centrima u kojima mnogi, pogotovo zimi, rado obavljaju kompletnu kupnju. No ipak s prvim ljepšim vremenskim prilikama, mnogi od njih vraćaju se na tržnicu i biraju svježe i novo pristiglo domaće povrće koje je ipak i najbolje, kažu prodavači.