Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Izvrsni rezultati biogradskih karatista

09.02.2011. 23:00
Izvrsni rezultati biogradskih karatista


Proteklog vikenda u Pločama je održano Prvenstvo Dalmacije u karateu, kao regionalno prvenstvo za sve uzraste i to u borbama. Nastupilo je 500-njak dječaka i djevojčica, od mlađih učenika do seniora. Karate klub “B” iz Biograda nastupao je sa sedam natjecatelja u 10 kategorija.
Kod mlađih učenika Mateo Mitrović (-26 kg) jedan od najmlađih sudionika natjecanja (6 g) blistavim borbama porazio je sve svoje protivnike od kojih su neki bili do dvije godine stariji i zasluženo mu je pripala zlatna medalja. Također se i Viktorija Filipović (+36 kg) u istoj kategoriji okitila zlatnom medaljom, iako joj je ovo tek drugo natjecanje. Kod učenica Petra Mitrović (-40 kg) dogurala je do finala, ali lagana trema rezultirala je gubitkom odlučujućih bodova. Kod kadeta Stipe Maksan (-57 kg) napokon je osvojio prvo mjesto. Isto je ostvario i Marijan Bunja (-61 kg) u kategoriji juniora. I njemu je ovo bio prvi nastup. Junior Ante Mrvičić (+76 kg) je bez većih problema osvojio prvo mjesto i u seniorima i mlađim seniorima (-84 kg). Kod mlađih seniora Frane Mikulić (-78 kg) uslijed pada koncentracije izgubio je u finalu, ali i drugo mjesto je veliki uspjeh.
– Zadovoljan sam ostvarenim. Osam zlatnih i dvije srebrne medalje veliki su uspjeh na ovom izuzetno jakom turniru. Izgleda da su se rad i zalaganje isplatili – naglasio je trener Svemir Mrvičić.