Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Mališane razveselili vrijednom donacijom i kolačićima

09.02.2011. 23:00
Mališane razveselili vrijednom donacijom i kolačićima


Dječjem vrtiću za djecu s poteškoćama u razvoju Latica tvrtka C&A moda trgovina d.o.o. u povodu otvorenja svoje poslovnice u Trgovačkom centru Supernova u Zadru donirala je 19.000 kuna. Jučer su djelatnice C&A Ivana Andrijanić, asistentica direktora C&A moda trgovine, i Kristina Dujlović, voditeljica zadarske poslovnice, uručile ček defektologinji Žuži Pikunić i obišle mališane u Latici koje su razveselile kolačićima.
– Praksa kompanije C&A je takva da prilikom otvorenja poslovnice u određenom europskom gradu tamošnjoj lokalnoj zajednici doniramo određeni iznos. To nam je vrlo bitno, obzirom da se u našem poslovanju ne ograničavamo samo na ispunjavanje želja naših kupaca, već nam je važna dobrobit svih ljudi koji su direktno i indirektno uključeni u naš proces poslovanja. Koncern je inače vrlo angažiran u humanitarnom radu. Tako, primjerice, imamo školu za djecu u Indiji, a borimo se i protiv rada djece u tvornicama tekstila, kazala je Andrijanić.
Pikunić, koja je djelatnice C&A upoznala s radom vrtića, izrazila je zahvalnost te istaknula važnost donacije.
– Ovo je vrlo otvorena ustanova i imamo jako puno prijatelja koji, pa makar i na simboličan način, doprinose našem radu i to nam jako puno znači. Drago nam je da su se u C&A odlučili upravo za pomoć djeci s teškoćama u razvoju. Imamo velik broj djelatnika različitih profila i pokušavamo timskim radom maksimalno rehabilitirati svaku poteškoću kod djeteta te ga osposobiti za budućnost. Na putu prema integraciji u bilo koji sustav školovanja u svakodnevnom radu potrebna nam je različita didaktika koja je često specijalizirana upravo zbog velikog dijapazona teškoća kod djece, a izuzetno je skupa. Novac ćemo potrošiti na novu didaktiku koju moramo mijenjati da bi djeci bila izazovna i interesantna, rekla je Pikunić.
Uprava C&A u Bruxellesu odlučuje o iznosu koji će se u određenoj lokalnoj zajednici donirati, a kome će se donirati, odlučuje se u suradnji s lokalnom zajednicom.
– Ovaj put smo odluku donijeli na preporuku naše kolegice koja je u Latici volontirala kao srednjoškolka. Ona je i ispekla kolače za djecu, a njena ideja nam se odmah svidjela. Posebno sad kada smo malo upoznale djecu, vidimo da je naš odabir bio onaj pravi, istaknula je Dujlović.
Na ovom susretu pale su i neke zanimljive ideje za suradnju sa zaključkom da se za dobra dijela uvijek nađe način.