Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Sve za vjenčanje iz snova na jednom mjestu

09.02.2012. 23:00
Sve za vjenčanje iz snova na jednom mjestu


Peti po redu Festival vjenčanja održat će se ponovno u jedinstvenom prostoru Arsenala u Zadru, i to u subotu i nedjelju, 10. i 11. ožujka.
 Festival vjenčanja prvi put je organiziran 2008. godine u prostoru zadarskog Arsenala, a već na početku ova manifestacija ocjenjena je kao vrlo uspješna kako među sudionicima, tako i među posjetiteljima. Sami sudionici manifestacije bili su i njeni inicijatori koji su se okupili oko ideje pokretanja projekta kojim bi se omogućilo zajedničko predstavljanje proizvoda i usluga vezanih za organizaciju vjenčanja.
 Realizacija ideje započela je kroz aktivnosti Sekcije trgovaca koja djeluje pri Udruženju obrtnika, a postupno se broj zainteresiranih širio i na druge sekcije te je formiran Odbor za organizaciju Festivala vjenčanja koji je nastavio inicijativu te pripremao i daljnje manifestacije koje su se redovito održavale svih narednih godina. Odbor za organizaciju Festivala vjenčanja čine obrtnici registrirani za različite djelatnosti vezane za organizaciju vjenčanja, a svojim su angažmanom u pripremama i osmišljavanju ove manifestacije pomogli da se ona iz godine u godinu nastavi razvijati.
 Početna ideja bila je bazirana na pokretanju lokalne manifestacije, a po uzoru na postojeće slične sajmove u Hrvatskoj. Ipak, posebnost ovog projekta ostala je činjenica da se u cijelosti zasniva na inicijativi i aktivizmu samih sudionika, a uz organizacijsku i financijsku podršku Udruženja obrtnika Zadar koje je nositelj cijelog projekta. Broj zainteresiranih sudionika Festivala vjenčanja iz godine u godinu raste, ali Odbor je zadržao koncept malog sajma koji se nastavlja održavati u jedinstvenom prostoru Arsenala.
 Upravo posebnost prostora, bogatstvo popratnog programa i identifikacija sudionika s projektom čine ga zanimljivim i drugačijim. Sudionici manifestacije su uglavnom obrtnici koji obavljaju različite djelatnosti vezane za organizaciju vjenčanja: saloni vjenčanica, cvjećari, frizeri i kozmetičari, fotografi, zlatari, turističke agencije, slastičari i drugi. Osim interesa sudionika, svaku godinu za manifestaciju sve veći interes pokazuju i mediji, posjetitelji, te najšira javnost.