Već raspisan natječaj za zakup poslovnih prostora

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Josip PORTADA
Radovi će biti završeni do proljeća

U mjestu Mandre u Općini Kolan gradi se Poslovni centar Mandre u kojem će se nalaziti nekoliko poslovnih prostora razne namjene. Općina Kolan je i prije završetka radova raspisala javni natječaj za zakup poslovnih prostora u Poslovnom centru kako bi se što prije pronašli zakupci i kako bi do ljeta Poslovni centar proradio.

U Poslovnom centru Mandre nalazit će se ured Turističke zajednice općine Kolan i Turističkog informativnog centra, trgovina, cafe bar i turističke agencije. U Mandrama se ostvaruje najveći dio turističkog prihoda općine Kolan.

- Poslovni centar Mandre doprinijet će razvoju turizma, a ujedno će poboljšati kvalitetu života u Mandrama, kao i u cijeloj Općini Kolan. Potreba za poslovnim centrom postoji već dugo vremena jer ugostiteljska i druga ponuda mora pratiti razvoj turizma i potrebe domaćeg stanovništva. No, za početak gradnje Poslovnog centra trebali su se ostvariti svi uvjeti, a to je određivanje lokacije, izrada projekta i dobivanje građevinske dozvole. Radovi će biti završeni do proljeća, a do tada ćemo imati i zakupce poslovnih prostora jer je raspisan natječaj za zakup poslovnih prostora, rekao je Josip Zubović, načelnik Općine Kolan.

Posljednjih godina Općina Kolan je uložila velika sredstva u razne infrastrukturne i druge projekte kojima je cilj poboljšanje kvalitete života stanovnika općine Kolan i razvoj turizma. Ovčarstvo i turizam su najvažnije gospodarske grane u Općini Kolan. Katastarskom izmjerom Kolanjskog polja omogućen je i razvoj poljoprivrede, osobito vinogradarstva. U prostorno planskoj dokumentaciji Općine Kolan predviđena je izgradnja hotela koji su neophodni za brži razvoj turizma. Općina Kolan želi privući i investitore koji bi gradili hostele namijenjene turistima mlađe životne dobi. U Kolanu postoje dvije sirane, „Sirana Gligora" i Sirana „MIH", a najavljuju se novi projekti u ovčarstvu i mljekarstvu. Općina Kolan, razmjerno veličini, od svih mjesta na otoku Pagu ima najviše visokoobrazovanog stanovništva.

 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno