Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Vrkić: Zadar je za mene izazov i prilika

09.02.2012. 23:00
Vrkić: Zadar je za mene izazov i prilika


Nakon Ante Krapića i Karla Vragovića, treće pojačanje Košarkaškog kluba Zadar u posljednja dva mjeseca je Zoran Vrkić, 24-godišnji krilni igrač, donedavni član talijanskog drugoligaša Conad Bologne.
– U Bologni su zaredali porazi i bilo je dosta igračkih promjena. Pojavila se i neka nervoza, nisam bio baš zadovoljan, a nisu ni oni sa mnom, tako da je došlo do razlaza. Nakon što sam raskinuo ugovor, javio se Zadar i vrlo brzo smo se dogovorili – opisuje Vrkić kako je došlo do njegova dolaska u Zadar.
Mogli bismo reći, treća sreća.
– Prvi put sam tu bio 2005., u vrijeme dok je trener bio Vanjak, ali tada sam samo dva mjeseca trenirao s prvom momčadi. Nakon toga sam nastavio svojim putem pa sam prošle sezone ponovno došao kod Jusupa na probu, međutim, nisam prošao i otišao sam u Olimpiju.
Sada je očito došlo vrijeme da Vrkić napokon odjene zadarski dres, koji sa sobom uvijek nosi velika očekivanja.
– Znam koji su ciljevi Zadra ove sezone. Nadam se da ću se što prije uklopiti i pomoći klubu da ostvari ono što je zacrtao.
Ugovor je potpisan do kraja sezone, no ukoliko obje strane budu zadovoljne, a Zadar uđe u ABA ligu, moguć je i nastavak suradnje.
– Ne treba sada razmišljati o idućoj sezoni. Pred nama je važan cilj, kojega neće biti lako ostvariti. Prvo je na redu Kup. Zašto ne bismo napravili još neko iznenađenje, nakon što su u četvrtfinalu momci izbacili Cibonu? Treba iskoristiti svaku priliku.
Koliko Zadar može očekivati od Vrkića već za nekoliko dana?
– Iza mene je tek par treninga s momčadi i treba mi još vremena da se uigram. Željan sam igre i dokazivanja i jedva čekam prvi nastup. Nadam se da ću moći pomoći već u srijedu.
Posljednju utakmicu u Bologni Vrkić je odigrao prije mjesec dana, što će reći da mu sasvim sigurno nedostaje treninga i utakmica.
– Posljednjih desetak  dana nisam bio u pravom treningu, tako da mi treba dva-tri dana da se vratim, ali za Kup ću sigurno biti spreman.
Što reći o novoj momčadi?
– Prvo što se primijeti je da je momčad vrlo mlada i dosta visoka, a ima i kvalitetu. Većinu igrača poznajem i vjerujem da ću se brzo uklopiti. Tu je i pravi trener za ovakvu momčad i mislim da je Zadar na dobrom putu.
Prošle je godine riječki košarkaš bio na širem reprezentativnom popisu, a želja mu je da se dobrim igrama u Zadru ponovno izbori za priliku u kockastom dresu.
– To je također izazov. Želim svima dokazati da nisam slučajno bio pozvan prošle godine. Mislim da me hrvatska javnost nije dovoljno dobro upoznala i želim dokazati koliko vrijedim i kakav sam igrač. Zadar je idealna prilika za to – za kraj će Vrkić.


 ZADARSKO PORIJEKLO


– Otac mi je rođen u okolici Zadra. Kao mlad je otišao u Rijeku i tamo sam se rodio. Ovdje imam dosta bliže rodbine – kaže Vrkić, koji je košarku počeo igrati u Kastvu.
– Tamo sam bio do osamnaeste godine. Onda me Pino Grdović pozvao u Olimpiju, no kako se ni on tamo nije dugo zadržao, moj plan da se tamo razvijem kao igrač nije se ostvario, iako sam imao ugovor na četiri godine. Krenuo sam drugim putem i nažalost, promijenio već dosta klubova. U Dubrovniku sam završio prvu seniorsku sezonu, a nakon toga sam po dvije godine bio u Šibeniku i Splitu. Prošle sezone sam bio u Olimpiji i grčkom Peristeriju, gdje sam igrao vrlo dobro.