Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Ovakva igra nam se ne smije ponoviti

Autor: Roman Morović

09.02.2013. 23:00
Ovakva igra nam se ne smije ponoviti

Foto: Sebastian GOVORČIN



Imamo još nekoliko utakmica kako bismo riješili pitanje izbjegavanja posljednjeg mjesta, u što ne sumnjam, a onda nas očekuje prvenstvo Hrvatske. Ovakva igra nam se ne smije ponoviti, jer ako se ponovi, neće biti dobro – kaže Brkić


Na Višnjiku se još oporavljaju od “šamara”, koji im je zalijepila Cibona u polufinalu Kupa Krešimira Ćosića. Dok Zagrepčani slave sedmi naslov pobjednika Kupa, Zadranima ostaje zabrinutost, jer ono što su u srijedu prikazali na terenu Draženova doma nije nimalo ohrabrujuće pred nastavak sezone u kojem ih očekuje teška borba za ostanak u ABA ligi. Nakon ogromnih minus 33, slegnuta ramena i pogled kapetana Ive Ivanova prema navijačima u zelenom sektoru, govorio je više od riječi.
– Iskreno mi je žao zbog Tornada, koji nas je došao bodriti u tolikom broju, u nadi da možemo do finala, a mi nismo pružili ništa – kazao je Ivanov.
– Cibona je od početka ušla vrlo agresivno i čvrsto, s puno kontakta i tuče. Mi nismo odgovorili nikako. Izgledali smo kao ništa. Dobro su nas “našamarali” i zasluženo pobijedili.
S obzirom na prve dvije međusobne utakmice ove sezone u ABA ligi, koje su odlučene u dramatičnim završnicama pa i prvo poluvrijeme kup-dvoboja, činilo se da je na pomolu još jedna neizvjesna borba do posljednje lopte. No, Zadrani kao da su iz svlačionica izišli samo tijelom, ali ne i duhom.
Najgora utakmica
– U prvom poluvremenu smo većim dijelom imali solidan rezultat, ali nam je njihov playmaker na kraju napravio dosta nereda, a imali su i osam napadačkih skokova. Tu smo loše reagirali. Drugo poluvrijeme smo jako loše otvorili. Odmah smo izgubili dvije lopte, oni su to kaznili, otišli na više od deset razlike i ta je prednost kasnije samo rasla i rasla. Previše izgubljenih lopti nas je dotuklo.
Kapetan priznaje i sljedeće.
– Bila je to daleko najgora utakmica ove, a možda i posljednjih nekoliko sezona.
Jednako razmišlja i Jozo Brkić.
– Apsolutno je to bila naša najgora utakmica do sada. Podbacili smo u svim segmentima, počevši od borbenosti, igre u obrani, u napadu, skoku… u svemu. Oni su ušli u utakmicu agresivno, a mi im nismo odgovorili. U prvom poluvremenu smo se držali i umjesto da završi četiri razlike, zabili su nam tricu u posljednjim sekundama i otišli na sedam. Tada je sve pošlo krivim smjerom, a u drugom poluvremenu se samo nastavila takva igra. Oni su dominirali, a mi smo samo stajali na terenu i gledali.
Zašto?
– Ne znam što nam se dogodilo. Možda je izostanak Romea Travisa i odlazak još jednog igrača ostavio trag i to se poklopilo s odličnim danom Cibone – kaže centar Zadra.
Ne ponovilo se
Brkić ne gubi optimizam uoči završnice ABA lige, ali upozorava.
– Imamo još nekoliko utakmica kako bismo riješili pitanje izbjegavanja posljednjeg mjesta, u što ne sumnjam, a onda nas očekuje prvenstvo Hrvatske. Ovakva igra nam se ne smije ponoviti, jer ako se ponovi, neće biti dobro.
Desetak dana bez službenih utakmica (sljedeća u ABA ligi je tek u ponedjeljak 18. veljače) dobro će doći nakon serije neugodnih poraza.
– Trebamo se što prije izvući iz ovoga. U ovakvim situacijama se uvijek kaže da se moramo skupiti i zaboraviti ovo što prije, ali to sada stvarno mora biti tako. Imamo dovoljno vremena da se dobro pripremimo za utakmicu s Igokeom i ići ćemo u Laktaše pokušati odigrati najbolje što možemo – za kraj će kapetan Zadra.


Kažnjeni suci utakmice Zadar – Široki




Temeljem članka 1.9 i 49.1 Propozicija ABA lige, Josip Bilić, direktor natjecanja, donio je odluku o kazni sucima utakmice 20. kola između Zadra i Širokog. Zbog lošeg suđenja i negativne ocjene srpski suci Milija Vojinović i Aleksandar Glišić te Makedonac Aleksandar Milojević kažnjeni su sa po tri utakmice nesuđenja u tempu delegiranja. Uz to, Vojinović je dodatno kažnjen time da neće biti delegiran kao prvi sudac utakmice do daljnjega.