Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Svjetlosni spektakl na Forumu, koncerti i hotelska wellness ponuda

Autor: Ivana Burica

09.02.2013. 23:00
Svjetlosni spektakl na Forumu, koncerti i hotelska wellness ponuda

Foto: Filip BRALA



Laskava titula “najromaničniji” ipak nije pokrenula gradske turističke djelatnike da “spoje glave” i osmisle jednu zaokruženu priču o Valentinovu u romantičnom Zadru. No vremena za popravak ima. Ipak je ovo tek prvo Valentinovo otkako se naš grad i službeno našao u društvu destinacija stvorenih za ljubav i romantiku


Zadar je jedan od najromantičnijih gradova svijeta. Odlučili su tako čitatelji National Geographica koji su ga lani stavili na listu 35 najromatičnijih destinacija na Zemlji. Zadar se tako “ni kriv ni dužan” našao u biranom društvu u kojemu su još i puno razvikaniji Pariz, Rim, London, Venecija, New York, San Francisko, Prag, Bora Bora, Taj Mahal…
Laskava titula “najromaničnijeg” ipak nije pokrenula gradske turističke djelatnike da “spoje glave” i osmisle jednu zaokruženu priču o Valentinovu u romantičnom Zadru.
No vremena za popravak ima. Ipak je ovo tek prvo Valentinovo otkako se naš grad i službeno našao u društvu destinacija stvorenih za ljubav i romantiku.
A da Dan zaljubljenih, ipak ne prođe sasvim nezapaženo pobrinule su se pojedine udruge, hoteli, barovi koji su svatko na svoj način ponudili svoje valentinovske priče.
HNK Zadar tako će raznježiti Zadrane koncertom Ibrice Jusića 14. veljače, a večer kasnije romantiku i ljubav naših sugrađana i gostiju rasplamsat će koncert Klape Rišpet u Hitch baru.
I ove će godine Zadar za Valentinovo svijetu poslati prekrasnu razglednicu s Foruma – svjetlosni spektakl pod imenom Zaželi ljubav organizira se 14. veljače s početkom u 17 sati.
Nakon Udruge Nade koja je bila lanjski organizator ovog humanitarnog spektakla, organizacije se ove godine prihvatila Udruga osoba oštećenog sluha Zadar.
Uz veliku pomoć medija prošlogodišnji događaj naišao je na odličan odjek među Zadranima te je prodano 1.456 lampiona.
Tajnik Udruge osoba oštećenog sluha Miki Savić kaže kako se u Udruzi ovog Valentinova nadaju još boljem odazivu te prodaji oko 2.000 lampiona.
– U nabavi lampiona pomogle su nam prijateljske udruge i tvrtke kao što su Društvo Propela, tvrtka Galea i cafe-bar Kult. Ako nas vrijeme posluži prodaja lampiona po cijeni od 25 kuna započela bi u subotu. Imali bismo i štandove na Forumu i na Narodnom trgu. Sav prihod od prodaje lampiona ide za realizaciju projekata naše Udruge. Jedan od njih je škola znakovnog jezika koju želimo organizirati s ciljem rušenja komunikacijskih barijera. Školu bi vodila naša predsjednica Jasmina Vukić uz pomoć i asistenciju Mirjane Juriše iz Hrvatskog društva tumača i prevoditelja znakovnog jezika gluhih, kazao je Savić naglasivši da se ovogodišnji svjetlosni spektakl na Forumu organizira s dvojakim ciljem – kako bi se pokazala ljubav prema svom gradu i promovirala Udruga osoba oštećenog sluha Zadar.
Savić poziva sve Zadrane dobre volje da 14. veljače od 17 sati budu na Forumu, zažele želju i puste lampion.
Potencijale Valentinova prepoznali su i pojedini hotelijeri u Zadru.
Ružine latice na krevetu
Sloganom “Ljubav je u Falkensteineru!” ova hotelska kuća poziva goste da provedu romantično Valentinovo u hotelu Club Funimation Borik.
U specijalnom “valentinovskom paketu” gostima se nudi uživanje u masažama, večere uz svijeće, šampanjac i čokoladno iznenađenje, ljubavni kokteli, romantične sobe s ružinim laticama na krevetu, pogled na more, kraljevski tretmani…
Za boravke od ponedjeljka do četvrtka Club Funimation Borik daruje i dodatnu noć gratis.
Hotel Kolovare tradicionalno organizira zabavu za članove Matice umirovljenika Zadarske županije koji će i ove godine dokazati da za ljubav i dobru zabavu nikad nije kasno.
Valentinovske aranžmane ima i hotel Bastion koji svojim klijentima za Dan(e) zaljubljenih nudi Wellness relax doživljaj za dvije osobe u Wellness centru Castello koji uključuje parnu kupelj, finsku saunu ili Kneippovu kupelj. Gosti željni opuštanja mogu uživati i u jacuzziju ili cardiofitnessu i to uz 20 posto popusta na odabrane wellness tretmane.
– U turizmu se sve ili barem mnogo toga vrti oko priča koje prodaju ponudu tako da je i Valentinovo dobra prilika za osmisliti takvu jednu priču. Ponuda Bastiona će biti prilagođena Danu zaljubljenih ponudom noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi, romantičnom večerom u Restoranu Kaštel ili pak posebnim slasticama kao što su torte za dvoje u obliku srca, wellness sadržajima i slično. Ipak, cijela priča oko Valentinova za naše goste ostaje manje više u granicama hotela, kaže direktorica hotela Bastion Mladenka Štura po čijem je mišljenju Zadar priču o svojoj romantičnosti ipak mogao bolje prodati. Posebno na Dan zaljubljenih.