Denis Skitarelić razriješen dužnosti načelnika zadarskog zatvora, Marinko Bujas šefa osiguranja

Slika korisnika admin
Zvonko KUCELIN

Zbog nagomilanih problema u zadarskom zatvoru posljednjih godinu dana, pa i više, početkom ove godine došlo je do smjene na čelu ove ustanove. Zatvorom od početka siječnja upravlja Sanja Halas Bujas, dugogodišnja viša stručna suradnica u zadarskom zatvoru, a diplomirani kineziolog Denis Skitarelić, koji je na dužnost načelnika stupio još ratne 1993. godine na godišnjem je odmoru i 1. travnja odlazi mirovinu. Razrješenje s dužnosti načelnika, odnosno šefa osiguranja, zatražio je Marinko Bujas, nakon čega je na osobni zahtjev raspoređen u zatvorsko dežurstvo. Njega je zamijenio Zvonko Jurčec iz varaždinskog zatvora koji je kao šef osiguranja radio i u kaznionici u Lepoglavi.

Iz Ministarstva pravosuđa potvrđeno nam je tek kako su Skitarelić i Bujas sami zatražili odlazak s pozicija iz svojih osobnih razloga te da će se upražnjeno mjesto upravitelja zadarskog zatvora popunjavati nakon što Skitarelić i službeno ode u mirovinu i to internim kadrovima.

No, neslužbeno doznajemo kako iza ovih smjena ipak stoje nagomilani problemi i posljedično loši međuljudski odnosi unutar te ustanove s kojima se dvojac Skitarelić-Bujas nisu mogli nositi.

Kap koja je prelila čašu bili su i učestali incidenti i nekoliko pokušaja bjega iz zatvora. Posljednji incident u Skitarelićevu mandatu dogodio se sredinom prosinca. Zatvorenik je tada uspio prepiliti rešetke na prozoru ćelije i iskočiti u dvorište. Tu su ga uspjeli sustići pravosudni policajci, a slučaj su pokušali zataškati.

opširnije u tiskanom izdanju

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno