Na prvoj ovogodišnjoj akciji DDK Vrsi prikupili 46 dragocjenih doza

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Velimir BRKIĆ

Vršani su još jednom pokazali veliko srce. U vrškoj školi upriličena je prva ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi, a od 63 pridošlih krv je dalo njih 46.

- Najtoplije se zahvaljujem svima koji su se, usprkos hladnoći, odazvali ovoj plemenitoj akciji, rekao je Jurica Predovan, predsjednik Aktiva DDK Vrsi, pozvavši pritom i druge žitelje da im se priključe.

- Posebno pozivam mlade, jer budućnost svakog aktiva su novi i mladi članovi, rekao je Predovan.

Akciju su zajednički organizirali Aktiv DDK Vrsi i zadarski Crveni križ s referentom Brankom Kolanovićem. Sve je uspješno obavilo vrijedno medicinsko osoblje Službe za transfuziju zadarske Opće bolnice koje je predvodila dr. med. specijalist Ivna Lucin, voditeljica Odsjeka za transfuzijsku dijagnostiku.

- U protekloj godini sakupili smo 179 doza krvi i s ponosom možemo reći kako smo među boljim aktivima u Zadarskoj županiji, obznanio je Predovan te se zahvalio svim sponzorima koji su podržali ovu akciju.

Također se zahvalio i ravnatelju škole Tonćiju Vukoviću koji im redovito ustupa prostorije škole, kao i Duu Mate, odnosno Mati Rašiću i Mati Vukiću koji su sve nazočne zabavili svirkom.

I dok sponzori uvijek prepoznaju ovakve akcije, na žalost, isto se ne može reći za Općinu Vrsi koja za ovu akciju nije donirala nikakva financijska sredstva. Novci su im potrebni, istaknuo je Predovan, kako bi mogli organizirati zahvalni obrok nakon prikupljanja te kako bi se lakše mogle provoditi njihove aktivnosti.

- Po pitanju sakupljenih doza krvi među vodećima smo u Zadarskoj županiji, ali nažalost po pitanju financiranja od lokalne zajednice među zadnjima, potužio se Predovan iako su po Zakonu o Hrvatskom Crvenom križu jedinice lokalne samouprave pod Gradskim društvom Zadar dužne su sufinancirati njegov rad.

- Općina u potpunosti ispunjava svoju zakonsku i prvenstveno humanu obvezu, sredstva za rad Aktiva DDK Vrsi uplaćujemo zadarskom Crvenom križu. Protekle godine uplatili smo čak 11.000 kuna. Iako bi prema pravilniku sve općine godišnje za rad Crvenog križa trebale izdvojiti 0,7 posto, ne od svog ukupnog, već od temeljnog proračuna koji je znatno manji, za proteklu godinu uplatili smo gotovo dvostruko više, kazala je načelnica Sandra Vukić.

Zahvalnice jubilarnim darivateljima
Ovom prigodom dodijeljene su prigodne zahvalnice jubilarnim darivateljima, a uručio ih je referent Crvenog križa Branko Kolanović. Zahvalnice su dodijeljene za 10 darivanja: Meri Predovan, Lovorki Vukić, Anti Periniću, Matildi Bogović, Mati Vukiću, Anti Vukiću, Ivanu Mrkeli i Željku Vukiću; 20 darivanja: Nelki Božić, Josipu Mitroviću, Goranu Perkoviću, Frani Bukvi, Marku Nemariću, Lovri Periniću, Lovri Predovanu, Ivanu Predovanu Cantinu, Željku Milutinu, Vedranu Utkoviću, Leonidu Predovanu i Šimi Utkoviću; 30 darivanja: Ivanu Predovanu Pjungu, Ladu Predovanu, Denisu Predovanu Deni, Ivici Marašu Rari i Ivici Nemariću; 40 darivanja: Slavku Vukiću.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno