Od žrtve Danijela Grbina prošle 22 godine

Slika korisnika admin
Siniša KLARICA

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u Salima je obilježena 22. obljetnica pogibije Danijela Grbina. Danijel Grbin bio je pripadnik Otočkog bataljuna, a poginuo je u Pridrazi za vrijeme neprijateljskog protunapada u Operaciji Maslenica. Njegovi suborci okupljeni u istoimenoj udruzi HRM-a, položili su na mjesnom groblju u Salima vijenac i zapalili svijeće u sjećanje na svog prijatelja.

Prije polaganja vijenaca, izaslanstvo HRM-a na čelu sa zapovjednikom komodorom Predragom Stipanovićem posjetilo je roditeljsku kuću Danijela Grbina u kojoj su goste dočekali otac Frane i majka Rajka. Nešto kasnije na saljskom trgu Ravanac, upriličen je prigodni program na kojem su, posebno za ovu priliku, okupljene članice saljskog zbora.

Obraćajući se nazočnima, ratni zapovjednik Otočkog bataljuna Joško Pulja rekao je kako će Grbin biti upamćen po riječima: "Ja ću!" One su simbolizirale odlučnost i hrabrost mladog saljskog viteza koji je s 22 godina krenuo u borbu za oslobođenje Hrvatske od srbočetničke agresije. Otočki će bataljun, rekao je Pulja, dok god su njegovi pripadnici živi, čuvati sjećanje na svoje poginule suborce: Danijela Grbina, Miljenka Zorića, Dragana Špara i Petra Špiku. Njihova žrtva uvijek će podsjećati na veliku cijenu koju ima teško izborena sloboda Hrvatske.

- Prošle su 22 godine od kad je naš brat i prijatelj položio ono najvrjednije za svoju domovinu. Toga se trebamo sjetiti danas kad mislimo da nam je teško u ovim vremenima jer ono što nam se događa, nije ništa prema onim teškim ratnim trenucima. No, Danijelova žrtva je ona svijeća u našoj lanterni koja nam obasjava puteve, rekao je komodor Stipanović.

Obilježavanju je nazočio i veliki broj mještana Sali, kao i predstavnici Pridrage.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno