Za sufinanciranje bioloških pročišćivača Starigrad osigurao 600 tisuća kuna

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Velimir BRKIĆ

Općina Starigrad subvencionira dobavu i ugradnju pročišćivača otpadnih voda svojim mještanima i vlasnicima objekata, a za tu namjenu u proračunu su za ovu godinu predvidjeli 600 tisuća kuna. Javni natječaj objavljen je u siječnju te je u tijeku prikupljanje prijava. Na natječaj za dobavu, ugradnju i puštanje u rad sustava za pročišćavanje sanitarnih otpadnih voda iz stambenih i ugostiteljskih objekata na području općine Starigrad mogu se javiti svi mještani, a više o tome rekao nam je načelnik Krste Ramić.

- Natječaj je namijenjen svim stanovnicima općine Starigrad, a zatim će o sufinanciranju odlučivati povjerenstvo prema sustavu bodovanja. Dodatne bodove dobivaju stanovnici koji žive s južne strane magistrale. Ovim natječajem želimo pokrenuti ljude na sustavno korištenje bioloških pročišćivača, jer čista priroda nam je glavni resurs za budućnost, kaže Ramić.

Općina Starigrad suginancirat će radove s 50 posto sredstava do maksimalnog iznosa od 40 tisuća kuna, a planira se sufinanciranje projektiranja sustava za pročišćavanje otpadne vode, proračuna kapaciteta upojnog bunara za drenažu obrađene vode, pripremni građevinski radovi, instalaterski te završni radovi uređenja terena.

- Svjesni smo da je ovo privremena mjera do izgradnje kompletnog sustava odvodnje za koji smo sad pred izdavanjem lokacijske dozvole, ali to je proces koji traje. Prema onome što smo doznali od inženjera za 80 tisuća kuna se može ugraditi jako dobar pročišćivač, dok oni za obiteljsku kuće kuće mogu biti već od 20 do 30 tisuća kuna. Veliki broj ljudi već je bio u Općini i mnogi se raspituju, pa pretpostavljam da će se i javiti. Za ovaj natječaj predviđeno je 600 tisuća kuna, ali naravno ispred nas su i sljedeća razdoblja, kazao je Ramić ističući kako Općina Starigrad ima kristalno čisto more te ovim putem žele osigurati da tako i ostane.

Prijave za natječaj dostavljaju se u pisanom obliku, isključivo preporučeno s povratnicom na adresu Općine Starigrad, a natječaj traje 45 dana od njegove objave, 7 siječnja.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno