»Vir turizam« na međunarodnom sajmu u Hamburgu, Nürnbergu, Essenu, Münchenu i Berlinu

Slika korisnika valentinam
POČELA NJEMAČKA TURISTIČKA TURNEJA
Autor: 
Dogovorena je suradnja s najvećim njemačkim agencijama i turoperatorima te s Hrvatskom turističkom zajednicom
Virani u Hamburgu

Na najvećem međunarodnom turističkom sajmu u sjevernoj Njemačkoj „Riesen Hamburg 2018.“ koji se ove godine od 7. do 11. veljače odvija u suradnji i sa službenim partnerstvom Kraljevine Danske, sudjeluju i djelatnici Turističke agencije „Vir turizam“. Voditelj agencije Mate Čulina i djelatnik Srđan Liverić na velikom izložbenom prostoru Hrvatske turističke zajednice (HTZ) uz virski štand s reklamnim banerima i virskim turističkim prospektima, promoviraju turistički potencijal i smještajnu ponudu otoka Vira preko svojih njemačkih poslovnih partnera.

„Imamo kontakte s velikom međunarodnom kompanijom za turizam i putovanja Tui Group, odnosno njihovom turističkom agencijom te s poznatom turističkom kompanijom Coop Trr, kao što smo ostvarili suradnju s više njemačkih turoperatora koji se bave iznajmljivanjem privatnog smještaja“, kaže nam agencijski voditelj Čulina. Kako je riječ o jednom od najznačajnijih njemačkih turističkih sajmova, sve novosti iz svijeta turizma, turističke trendove i kontakte Virani su ostvarili i podijelili s najvišim predstavnicima hrvatskog turizma i diplomacije u Saveznoj Republici Njemačkoj – konzulicom Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Hamburgu Lidijom Pansegrau Hadrović i direktorom HTZ-a za područje Njemačke Romeom Draghicchiom.

„Dogovorili smo suradnju s HTZ-om za naše daljnje aktivnosti na njemačkom tržištu koje je od iznimne važnosti za otok Vir“, dodaje Čulina najavljujući sudjelovanja na sajmovima u Nürnbergu, Essenu, Münchenu i Berlinu na kojima će se Vir predstavljati u sklopu turističke ponude HTZ-a.

U rekordnoj 2017. godini gosti iz Njemačke na Viru su ostvarili 177.712 noćenja (drugi iza Slovenaca), a u odnosu na 2016. godinu riječ je o značajnom povećanju od 35,8 posto (130.824 u 2016.). Kada je riječ o dolascima turista iz Njemačke, također bilježimo povećanje od 18,3 posto (12.438 u 2016.), odnosno na otok je prošle godine došlo 14.717 njemačkih gostiju (treći iza Mađara i Slovenaca). Upravo ova skupina gostiju – Nijemci, Slovenci, Mađari te Slovaci kao četvrti u obje kategorije turističkog prometa – predstavlja veliku četvorku virskog turizma i emitivna virska turistička tržišta, kojima s nešto manjim brojkama možemo pridružiti Čehe, Bosance i Hercegovce, Poljake, Austrijance, Švicarce i Talijane.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno