FOTOGALERIJA: Varoshki sushi od 1.450 cm s raštikom i pršutom

Slika korisnika valentinam
Varoš već živi karneval
Varoški sushi majstori pripremili svoju verziju čuvene japanske delicije. Kulinarska radionica je organizirana u sklopu zadarskog karnevala, a Varoshki sushi su pripremala tri "kuhara": Laci-san, Bori-san i Zdravko-san
Marin GOSPIĆ
"Kuhari" Laci-san, Bori-san i Zdravko-san i mađioničar Neno Kožul

U caffe baru Doma oboren Guinnessov svjetski rekord u dužini pripremljenog Varoshkog sushija. Zadarska, zapravo varoška inačica sushija – Varoshki sushi, dužinom je iznosio popriličnih 1450 centimetara što je čak 201 centimetar duže od godine prije, kada su varoški sushi majstori pripremili svoju verziju čuvene japanske delicije dugu 1249 centimetara. Kulinarska radionica je organizirana u sklopu zadarskog karnevala, a Varoshki sushi su pripremala tri "kuhara": Laci-san, Bori-san i Zdravko-san.

- Tajna je u sastojcima. Naš sushi ima raštiku, pršut, sušene pomidore i naravno rižu uz još pokoji tajni sastojak, povjerio nam je vlasnik caffe bara Neven Kožul.

Maskiran u mađioničara, odlično raspoložen gradski zafrkant te je večeri bio glavni animator uglavnom stalne ekipe bara, male skupine njemu sličnih ljudi, uvijek spremnih za zabavu. Osim njega i nekolicina ostalih se maskirala, očekivano u tune, a da ne bi "otplivali" van Dome pobrinuli su se ribari koji su ih pecali na udicu.

- Upravo u trenutku kada su u caffe baru Doma počele pripreme za drugu sushi radionicu stigao je prosvjed Svjetskog saveza karnevala zbog zanemarivanja karnevalskog ugođaja pa je odlučeno da se spoje dva značajna događanja – radionica i karneval. Odlučili smo stoga organizirati karnevalsku radionicu: Od tune do sushija, a kako bi događanje bilo što dinamičnije naši su sushi, zapravo Varoshki sushi majstori imali i dodatni zadatak oboriti Guinnessov rekord. Angažirali smo i tajni odbor hrvatskog-japanskog prijateljstva kako bi nadgledali regularnost natjecanja pod nazivom: Varoshki sushi Guinnessa rushi, pojasnio je Kožul.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)