Kalmeta: Stranka je temelj svega, iz nje smo svi mi potekli

Slika korisnika valentinam
HDZ općine Starigrad obilježio 28. obljetnicu osnutka
Dolaskom HDZ-a i Plenkovića došlo je do mira i stabilnosti, stvorena je platforma da se može raditi i graditi. Ovo što je Vlada napravila u ovih godinu i pol dana je vrlo značajno i teško da bi mogla napraviti više, naglasio je Kalmeta okupljenima
Velimir BRKIĆ
Božidar Kalmeta pred dupkom punom dvoranom hotela Alan

Polaganjem vijenaca kod križa na novom groblju u Starigrad Paklenici te svečanom sjednicom u dupkom punoj multimedijalnoj dvorani hotela Alan, proslavljena je 28. obljetnica osnutka HDZ-a općine Starigrad.

- U posljednjih nekoliko godina općina je doživjela preobrazbu prema pravoj i modernoj jedinici lokalne samouprave, rekao je Krste Ramić, načelnik u četvrtom mandatu koji je na prošlogodišnjim lokalnim izborima osvojio 70 posto glasova, a HDZ u Općinskom vijeću sedam od jedanaest vijećnika. Uvjerljivo su pobijedili i na izborima za vijeća mjesnih odbora u Starigradu, Selinama i Tribnju.

Prvo i najvažnije, kaže Ramić, Podgorci vole svoj kraj i to iskreno i svim srcem. Ta ljubav je najvažniji pokretač pozitivnih procesa u općini.

- Svjetlijoj budućnosti, uvjereni smo, doprinjet će završeni, ali i započeti projekti među kojima su izgradnja sustava odvodnje, za koji smo dobili lokacijsku dozvolu, Podvelebitski vodovodni pravac, stavljanje u funkciju turističke zone Pod Bucići u Selinama, uređenje plaže Jaz, izgradnja adrenalinskog centra s dvoranom, bike arenom i penjačkim sadržajima, uređenje središnjeg obalnog pojasa u Starigradu. Svi ovi, ali i niz drugih projekata, temelj su za daljnji razvoj naše najvažnije gospodarske aktivnosti, a to je turizam u kojem i protekle godine bilježimo rast, zaključio je Ramić.

Nazočnima se obratio i Božidar Kalmeta, predsjednik županijskog HDZ-a, poručivši kako je hrvatski narod pobjednički narod koji uvijek stoji uz Hrvatsku demokratsku zajednicu koja gradi budućnost na naslijeđu dr. Franje Tuđmana i hrvatskih korijena.

- Dolaskom HDZ-a i Plenkovića došlo je do mira i stabilnosti, stvorena je platforma da se može raditi i graditi. Ovo što je Vlada napravila u ovih godinu i pol dana je vrlo značajno i teško da bi mogla napraviti više, naglasio je Kalmeta.

Pritom je podsjetio kako je prosječna plaća u protekloj godini rasla za pet posto, a BDP za tri posto. Državni proračun je u suficitu, smanjuje se javni dug.

- Možda će netko misli da ga se to ne tiče, a tiče nas se svih jer to je preduvjet za razvoj i boljitak. Zato vas molim da shvatimo da je stranka temelj svega, iz nje smo svi mi potekli, rekao je Kalmeta te preporučio da u stranku treba konstantno ulagati, raditi na članstvu, pomlađivati je.

- Imali smo Milanovićevu i prije toga Račanovu vladu, pa ne znamo koja je bila gora. Moramo biti svjesni svega toga, zaključio je Kalmeta.

U svom obraćanju Božidar Longin, zadarski župan, rekao je kako želi snažno gospodarstvo, razvijenu i modernu infrastrukturu u funkciji udobnosti i sigurnosti građana.

- Želim županiju u koju se useljava, a ne iseljava. U tom cilju ispunjavamo svoja predizborna obećanja, svim učenicima koji upišu deficitarno zanimanje u potpunosti ćemo pokriti troškove školovanja uključujući troškove prijevoza, smještaja i nastavnih materijala. U sklopu mjere poticanja demografske obnove povećavamo naknade za rodilje na tisuću kuna za prvo i drugo dijete, te pet tisuća kuna za treće i svako sljedeće novorođeno dijete. Boravak u privatnim domovima sa starije sufinanciramo s 500 kuna mjesečno, zaključio je Longin.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika mete
Točno. HDZ se spominje u Starom zavjetu i Knjigi postanka.