Razmišlja se o promjeni termina 5. Tuna, Sushi & Wine festivala

Slika korisnika valentinam
GASTRO UŽITAK
Razmišljanja su da se termin festivala pomakne bliže periodu prvih letova, a sve kako bismo doveli što više gostiju, ali i kada će svi restorani i hoteli biti otvoreni i nuditi ovu našu tematsku priču. Postoji veliki interes Japanaca, rekao je direktor TZ grada Zadra Ante Rados
Zvonko KUCELIN
Direktor TZ Zadra Ante Rados

Ovogodišnji 4. Tuna, Sushi & Wine Festival zatvoren je jučer velikom feštom od dobre hrane i kvalitetnih vina u atriju palače Cedulin, u kojemu su se od 2. veljače održavale različite kulinarske prezentacije, a građani su po simboličnim cijenama mogli probati što sve vrhunski kuhari mogu i znaju skuhati. 

U gužvi Zadrana, koji su dio subotnjeg jutra odlučili provesti uz vrhunsko jelo i ugođaj klapske pisme, sreli smo i prvog čovjeka TZ grada Zadra Antu Radosa, koji nije krio zadovoljstvo ovogodišnjim festivalom koji je donio brojne novitete i programe zanimljive ne samo kuharima željnima novih znanja, već je pružio i vrhunske gastronomske užitke Zadranima, ali i gostima koji su Zadar prepoznali kao destinaciju zanimljivih događanja.

- Početak veljače je naš termin kako bismo bili jedinstveni, jer u ovo doba nema ovakvih događanja. Vrijeme izlova tune također utječe na vrijeme održavanja, ali smo ove godine manifestaciju produžili te smo joj dodali i nove sadržaje. U prostoru palače Cedulin postavili smo jednu natkrivenu konstrukciju, a ovdje smo imali i veliki odaziv vinara, uljara, sirara i hotelskih kuća. Organizirali smo edukacije, a sve najbolje što imamo bilo je predstavljeno ove godine. Vrlo važan segment cijele priče je vrhunska ponuda, naglasio je Rados. S obzirom na činjenicu da je Zadarska županija najveći izvoznik tune u Japan, a ova zemlja je poznata i po sushiju, u sljedećem razdoblju je cilj veća prepoznatljivost ovog događaja među stanovnicima jedne od najbogatijih ekonomija u svijetu.

- Razmišljanja su da se termin festivala pomakne bliže periodu prvih letova, a sve kako bismo doveli što više gostiju, ali i kada će svi restorani i hoteli biti otvoreni i nuditi ovu našu tematsku priču. Postoji veliki interes Japanaca, imali smo na festivalu i japanske novinare, a vjerujem kako mnogi od naših tunara i vinara imaju mjesto i na japanskom tržištu. Kao Turistička zajednica grada Zadra želimo da se vinari udruže, kao i svi oni koji imaju nešto za ponuditi, te se onda predstaviti i na velikim tržištima. Vjerujem kako imamo puno toga za ponuditi gostima. Kao top događaj Hrvatska turistička zajednica je prepoznala naš festival i brojni su drugi partneri koji su sudjelovali u organizaciji ovog jedinstvenog događanja, naglasio je Rados, te dodao kako pripreme za 5. TSWF već počinju, a ideja je da se nastavi s etno gastro kutkom, radionicama za kuhare, predstavljanjem malih proizvođača i svime onime što je bilo dobro posjećeno.

- Ove godine odlučili smo da ćemo prihod od prodaje hrane u prostoru atrija palače Cedulin darovati udruzi Duga iz Zadra i to u suradnji s Volonterskim centrom. Sretni smo što smo imali priliku pomoći im, zaključio je direktor TZ grada Zadra.

 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno