Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

PETI TEST Blažević i Petković za slavlje protiv Zagrepčana

10.02.2019. 12:16
PETI TEST Blažević i Petković za slavlje protiv Zagrepčana


U petoj oglednoj utakmici u sklopu priprema za proljetni dio sezone u  Drugoj HNL Zadra je na Stanovima jučer bio uspješniji od zagrebačkog  trećeligaša HAŠK-a. Momčad sa Stanova u konačnici je slavila rezultatom 2:0, a oba pogotka pala su u drugom poluvremenu. Iako je Zadar tijekom prvih 45 minuta imao terensku inicijativu, stvarao prilike i poluprilike, mreža gostiju nije se tresla. Zadrane je u vodstvo doveo Vlatko  Blažević na asistenciju Dragana Župana u 59. minuti, a točku na "i" s  kreča je stavio Vinko Petković u 75.
Zadar je od prve minute nametnuo svoj stil igre i do 15. minute izborio  pet udaraca iz kuta. Imali su igrači Mislava Karoglana u tom periodu nekoliko poluprilika, ali mreža gostiju se nije zatresla. U 19. minuti prijete  gosti. Mraković je solidno tukao s 18 metara, ali Bender je siguran. Zadrani uzvraćaju u 25. minuti. Žderić je ubacio s desne strane, ali su gostujući igrači blokirali, najprije Zdrilićev pokušaj, a nakon toga i Jurićev. U  37. minuti mogao je Zadar povesti, kako se zna reći, ni kriv, ni dužan. Gostujući vratar Šonjić slabo je primio jednu loptu i malo je nedostajalo da  ona završi u njegovoj mreži. Ipak, u posljednji trenutak je ispravio svoju  pogrešku. Iako je domaća momčad imala premoć u prvih 45 minuta,  mreže su ostale netaknute.
Međutim, u nastavku druga priča. Zadar je poveo u 59. minuti utakmice. Župan je lijepo prošao po desnoj strani i uposlio Blaževića u srcu peterca, koji je klizeći gurnuo loptu u mrežu gostiju – 1:0. U drugom poluvremenu oba trenera obavila su podosta zamjena. Drugi pogodak  momčad sa Stanova zabila je u u 75. minuti i to s bijele točke. Jedan igrač  HAŠK-a igrao je rukom u svom šesnaestercu, a neumoljiv s kreča bio je  Vinko Petković. Bio je to i konačni ishod ovog dvoboja.
ZADAR 2
HAŠK 0
ZADAR – Igralište na Stanovima. Gledatelja: 100. Sudac: Mateo Erceg (Pristeg). Pomoćnici: Tomislav Čulina i Marko Narančić (oba Pridraga). Strijelci: 1:0 Blažević (59'), 2:0 Petković (75'-11m).
ZADAR: Bender, Pranić, Jerbić, Muić, Žderić, Lepinjica, Jurić, Zdrilić,  Župan, Repić, Blažević. Još su igrali: Pinčić, Kulaš, Katuša, Majić, Petković, Jurjević, Knežević. Trener: Mislav Karoglan.
HAŠK: Šonjić, Valaško, Andrašec, Vinković, Kos, Ristovski, Matteoni,  Mraković, Krajačić, Zelenika, Dianežević. Još su igrali: Spudić, Kondres,  Aščić, Žejavec, Pierobon, Fulir, Blaževski. Trener: Damir Grlić.


MISLAV KAROGLAN, TRENER ZADRA
Ne mogu biti do kraja zadovoljan
– Ne mogu biti do kraja zadovoljan, mislim da još uvijek imamo dosta  posla. Neke stvari su jednostavo još uvijek nedorečene u našoj igri. U  svakom slučaju osjećaji su mi poslije ove utakmice "pomiješani". HAŠK  se pokazao kao kvalitetna i agresivna momčad. Mi nismo brza momčad i  ako nemamo kvalitetnu reakciju u odlukama, onda nastaju problemi. U  drugom poluvremenu oni su pali s ritmom i to je rezultiralo s dva naša  pogotka. Ako malo dublje analiziram ovako vruć nakon utakmice, onda  imam o čemu razmišljati.