Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Stvaralačka sinergija za lijep i drugačiji završetak školske godine

10.02.2019. 12:34
Stvaralačka  sinergija za lijep i  drugačiji  završetak školske  godine


Djevojčica Tonka živi s mamom i tatom. Najbolji prijatelj  joj je Mijo. Mama joj je veliki fan igara na sreću. Tako ju je sreća počastila sedmodnevnim nagradnim putovanjem u bilo koju zemlju na svijetu. Tonka je bila odlična učenica te je imala priliku pogađati prstom  neku od zemalja na karti svijeta. Pogodila je Kubu, točnije Havanu gdje  počinje ova zanimljiva priča koju su napisale zadarska učiteljica i njena  učenica.
Jelena Antulov i učiteljica Petra Paunović iz OŠ Šime Budinića, napisale su knjigu “Kuba dolazimo!” čija je promocija održana učetvrtak u  Gradskoj knjižnici Zadar. Jelena i Petra su je napisale još prošle godine  kad je Jelena bila učenica 4. C razreda, a njene kolege i ilustrirale knjigu.
– Svake godine sam nastojala nekako drugačije završiti školsku godinu. Na jedna lijep, ali i značajan način. Budući da je četverogodišnje  školovanje jako bitno, htjela sam sve to malo više obogatiti. U ladici  sam već otprije imala priču koju sam napisala prije desetak godina,  učinilo mi se zgodnim za nastavak priče. Moja učenica Jelena Antulov  koja je vrlo talentirana, uhvatila se u koštac s tom pričom i napisala je  nastavak te tako izvrsno napravila zadatak, rekla je učiteljica Petra Paunović.
Učiteljica Paunović je prije desetak godina plesala salsu i bila zaljubljen u Kubu. Otići na ovaj karipski otok, bio joj je životni san. Druge  konotacije vezane za ovaj otok, nisu je zanimale osim glazbe koje je  ovaj otok poklonio svijetu. Umjesto učiteljice, na Kubu je otputovao  njen lik Tonka, ali detalje njenih otočnih avantura, Petra Paunović nije  htjela odati.
– Jelena Antunov je iznimno talentirana jer je već sad sudjelovala u  pisanju knjige koja je primjerenija višim razredima osnovne škole pa se  prihvatila nastavka priče. Lektorica Matea Jurjević nije imala puno posla s ispravcima, a Jelena već sad zna dobro razviti fabulu rečenicama  koje su jako zanimljive i dobro komponirane. Inače je Jelena Antulov  strastvena čitateljica literature, a uzor je joj je velika Agatha Christie.