Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

U ARSENALU Je li vuk stvarno pojeo bakicu, tri praščića, sedam kozlića?!

10.02.2019. 12:56
U ARSENALU Je li vuk stvarno  pojeo bakicu, tri  praščića, sedam  kozlića?!


U prepunom prostoru zadarskog Aresnala  izveden je dječji  mjuzikl "Mi o vuku" koji je već osvojio simpatije djece diljem Hrvatske  jer gdje god je izveden  sve ulaznice su  bile rasprodane.
Mjuzikl izvode Manuela Svorcan i Bojan Jambrošić, a ako je bilo suditi  po rekcijama i zadarski su mališani bili – oduševljeni.
Riječ je, naime, o autorskom projektu Igora Weidlicha, pod redateljskom palicom Roberta Boškovića,  mladi i talentirani glumački tim  čine  Manuela Švorcan u ulozi Crvenkapice i Bojan Jambrošić u ulozi Vuka,  koji kroz ovaj mjuzikl djecu kroz pamtljive songove i igre riječi uče kako  informacije kojima su bombardirani iz svih elektroničnih medija, ne treba uzimati zdravo za gotovo, već kako kritičkim razmišljanjem treba doći  do prave istine.
Je li zli vuk zaista pojeo bakicu, tri praščića i sedam kozlića? Ili je Crvenkapica malo previše pod utjecajem Facebooka, Instagrama i televizije? Što je u stvari prava istina u svim pričama o vuku, djeca doznaju kad  se Crvenkapica i Vuk napokon sretnu licem u lice!
Predstava je namijenjena djeci predškolske dobi i učenicima nižih razreda osnovne škole, a kroz formu mjuzikla, koji nemaju često prilike  upoznati, uči ih toleranciji, kreativnosti i osjećaju za pravdu igrajući se  njima poznatim bajkama – braće Grimm.