Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Kalmeta: Sve drugo osim Andreja Plenkovića bio bi eksperiment

10.02.2020. 15:30


 Polaganjem vijenaca kod križa na Novom groblju u Starigradu Paklenici te svečanom sjednicom u dupkom punoj dvorani hotela Alan proslavljena je 30. obljetnica osnutka HDZ-a općine Starigrad.
– HDZ je u prošlih 30 godina bio predvodnik svih ključnih procesa u Republici Hrvatskoj i na to članovi stranke trebaju biti itekako ponosni. Obveza je to da HDZ svojim kontinuitetom, radom, angažmanom i znanjem nastavi davati doprinos boljitku jedine nam domovine Hrvatske. Ne da upravljamo samo nacionalnom razinom, već i na razini općina i gradova, na razini županija, rekao je Božidar Kalmeta, prvi čovjek HDZ-a Zadarske županije.


Ne mijenjaju smjer
HDZ je jedina stranka koja ne mijenja smjer, kaže Kalmeta, ne naginje ni lijevo ni desno, nego su 30 godina uvijek jednaki.
– Vjerujem da bi i predsjednik Tuđman danas vodio Hrvatsku ovako kako je mi vodimo. Mi brinemo o njoj, a ne nekakve lijeve stranke ili ovi novonastali Suverenisti koji nam danas govore da smo skrenuli lijevo, a oni su ti koji su Milanovića doveli za hrvatskog predsjednika, mišljenja je Kalmeta.
Pred HDZ-om su unutarstranački izbori i to na način jedan član, jedan glas.
– Tolike demokracije kao kod nas nema nigdje. Predsjednik HDZ-a, njegov zamjenik i četiri potpredsjednika birat će se za nešto više od mjesec dana, 15. ožujka. Potpisi za kandidature se prikupljaju do 28. veljače.
– Svatko se ima pravo kandidirati i pokušati. Iz ovih izbora moramo izaći jači i snažniji, a ne se posvađati međusobno. Ja sam svoje mišljenje rekao javno, smatram da je Vlada Andreja Plenkovića ostvarila iznimne rezultate na svim područjima društvenog i političkog života. Osobno ću Plenkoviću i njegovom timu ponovno pokloniti povjerenje, jer bi sve drugo osim Andreja Plenkovića bio eksperiment.


Općina Starigrad napreduje
Međuitm, svatko će odlučiti po svome i zaokružiti listić, zaključio je prvi županijski HDZ.ovac, nakon što je pohvalio Krstu Ramića, načelnika Starigrada i njegov tim.
Na svečanosti su nazočili HDZ-ovi saborski zastupnici Martin Baričević i Gordana Perić koja je pozdravila sve nazočne, te naglasila kako je ponosna što ova općina tako napreduje i da je toliko projekata uspješno realizirano.
– Birači su prepoznali temeljne odrednice HDZ-ovog programa koji uključuje dijalog, transparentnost, brigu o kulturnoj baštini i tradicionalnom životu Podgoraca i brigu za svakog pojedinca, rekao je Krste Ramić, predsjednik općinskog HDZ-a, načelnik u četvrtom mandatu.
Nakon što je nabrojio niz realiziranih projekata i one koji su u tijeku osvrnuo se i na studenske stipendije koje su od ove akademske godine podigli na 750 kuna mjesečno.
– Podignuli smo i naknade za novorođenu djecu pa tako sada iznose 2.500 kuna za prvo dijete, pet tisuća kuna za drugo dijete, 7.500 kuna za treće dijete te deset tisuća kuna za četvrto i svako sljedeće dijete, naglasio je Ramić davši podršku Božidaru Kalmeti i timu Andreja Plenkovića na skorašnjim unutarstranačkim izborima.




»Birači su prepoznali temeljne odrednice HDZ-ovog programa koji uključuje dijalog, transparentnost, brigu o kulturnoj baštini i tradicionalnom životu Podgoraca


 


Krste Ramić, načelnik Općine i šef lokalnog HDZ-a