On će biti lišen slobode, a ona će biti stigmatizirana

Slika korisnika asaric
TV SVEKRVA
Zašto ja sve ovo pišem? Da skrenem pažnju na to koliko se sve estradiziralo, koliko su mediji od svega počeli raditi senzaciju i koliko su spremni daleko otići samo da bi dobili što više klikova ili kako se to sve već ne zove
Sergei Bobylev
Ilustracija

VJERSKI FANATICI – UMJERENI I ONI DRUGI

Kao što nam je svima poznato i televizija i novine i portali jedva čekaju neku smrt da bi onda o tome danima raspredali, a pogotovo im dobro dođe neko krvavo ubojstvo poput ovoga koje se dogodilo u Rijeci. Još je bolje ako su akteri donekle javne osobe, a u ovom slučaju to donekle i jesu s obzirom na to da je ubojica svojevremeno nastupio u nekom talent šou. U ovom slučaju, još je zanimljivija njegova supruga koja je zbilja vrlo osebujna ličnost. Rumunjka po rođenju koja je doktorirala violinu i koja je, što je ustvari za našeg čouka i najvažnije, operirala grudi na način da ih je povećala do neslućenih veličina. Udala se za tog čovjeka, deset godina mlađeg, i sada je začuđena što se to dogodilo. A dogodilo se to da je njen suprug očigledno pukao i ubio tu nesretnu ženu. I sada se svi hvataju podatka da su njih dvoje »veliki vjernici«. Taj pojam sam već raščlanjivao u svojoj knjizi (što!? Još je niste kupili!?) pa ne bih sada o tome, ali vrlo je ružno ovo što se događa.
Jer, svima nam je poznato kako postoje ljudi koji vjeruju u Boga, drže se Biblije, vole svoje bližnje, pa onda oni koji se vjere drže radi politike i bogaćenja, i na kraju oni koji su umislili da su veći katolici od Pape (oprosti dragi naš Frane-Mario što ti spominjem ime uzalud u ovakvom kontekstu) i da su iznad nas normalnih vjernika. Ovi, koji to naglašavaju očigledno spadaju u ovu zadnju skupinu tzv. fanatika, ali nije lijepo na osnovu ovoga događaja odmah generalizirati i stavljati sve u istu ladicu. Mi znamo da je tanka crta između fanatizma, pretjeranog isposništva, pa i paklenih mašina, auta bombi i sličnih stvari kojih se grozimo. Dakle, nisu svi fanatici opasni. Postoji ih i par koji ne bi ubijali.

ŠTETA PROPUŠTENE PRILIKE

Malo sam skrenuo s teme, a htio sam reći kako su ovakvi parovi vrlo zahvalni za medije. Sjetimo se samo ono dvoje od prije desetak godina, a kojima neću napisati imena da ne bih postao utuživ, kako su nas mjesecima zabavljali. Nitko nije znao čime se oni zbilja bave u životu, ali pratilo se svaki njihov korak, što su obukli, gdje su izašli, koje auto on vozi, a završilo je tako da su samo nestali, a ona se posvetila vjeri. I koliko god to bilo neobično, moramo priznati da bi ovaj drugi par s tom violinom, povećanim grudima i da ne nabrajam sada sa svime sve ne, bili jako zahvalan materijal za televiziju i portale. Na žalost, završilo je tako kako je, a mogli su nešto i zaraditi i zabaviti se. Ovako, on će biti lišen slobode, a ona će biti stigmatizirana što je šteta jer mi ne odaje dojam loše osobe. Zašto ja sve ovo pišem? Da skrenem pažnju na to koliko se sve estradiziralo, koliko su mediji od svega počeli raditi senzaciju i koliko su spremni daleko otići samo da bi dobili što više klikova ili kako se to sve već ne zove.

NIKADA NEĆU RAZUMJETI

Zvuči nevjerojatno, ali sport koji ja najviše volim gledati je malo čudan – skijaški skokovi/letovi. Žao mi je što nikada nisam uživo gledao, ali i ovo mi je fascinantno. Znam sve legende ovoga sporta, a najviše sam navijao za Primoža Ulagu, Martija Nikenena, Kazujoši Funakija i Masahika Haradu. I spremio se ja tako gledati skokove na olimpijadi i shvatio da nema publike. Da se razumijemo – veliki sam pristalica reda i zakona, držim se svih anti-zaraznih mjera, uredno sam cijepljen, ali zbilja nikako ne mogu shvatiti zašto publike ne smije biti na događajima koji se održavaju na otvorenom. Ako nogometni stadion prima 50 tisuća ljudi, pusti ih 15 i nema opasnosti, osim ako se ne unose jedni drugima u lice i ne ljube se intimno. Isto tako je i ovdje. Temperatura minus 15, hladan vjetar poljem piri, svjež planinski zrak, a tribine potpuno prazne. Nikako ja to ne mogu razumjeti.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (3 glasova)