Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Fantela i Marenić prvi na SOSW

Autor: Zrinka Grancarić

09.03.2009. 23:00
Fantela i Marenić prvi na SOSW


Šime Fantela i Igor Marenić (Sv. Krševan, Zadar) uvjerljivo su pobijedili na Split Olympic Sailing Week. U konkurenciji 12 posada klase 470 u pet plovova pet su puta bili prvi i pokazali da im ovoga puta na ovoj pripremnoj regati nije bilo konkurencije, iako su prošle mjesece više posvetili studiju. Posade Uskoka malo su se tražile.
– Ono što sam vidio na ovoj regati bilo je upravo ono što sam i očekivao – dječje bolesti koje će proći i koje ćemo liječiti tijekom ove i iduće godine. Eniji Ninčević i Romani Župan nedostaje iskustva, a da o 15-godišnjacima Lovri Ivanovu i Marku Cariću i ne govorimo. Polako, sve će to sjesti na svoje. Sa svakom odjedrenom regatom obje će naše posade ove godine strašno napredovati – smatra trener Uskoka Karlo Krpeljević.
Ninčević/Župan dolazile su na prvu oznaku među vodećima, no kasnije su se tijekom regate malo tražile. Lovro Ivanov i Marko Carić u zadnjem su plovu regate po laganom vjetru pokazali potencijal koji imaju, ušavši treći u cilj. Djevojke su zauzele sedmo mjesto u skroz muškom društvu, dok su Ivanov/Carić bili deseti.
U klasi Laser Radial Kasia Kurtin bila je sedma među 11 kormilarki. Radiali su odjedrili četiri plova pa nije bilo odbacivanja. Kasiu je boljeg plasmana stajala diskvalifikacija radi preuranjenog starta u četvrtom plovu, inače bi bila sigurno nekoliko mjesta bolje plasirana.
Optimisti su odradili Crikveničku regatu, kriterij koeficijenta 1.6. U konkurenciji 80-ak natjecatelja prvo mjesto nakon tri plova osvojio je Lovro Strihić (Uskok), koji je time potvrdio sjajnu formu ovoga proljeća. Kako su odjedrena samo tri plova Antonela Kačan nije mogla odbaciti diskvalifikaciju iz prvog plova regate pa joj je pripalo 31. mjesto. Plasman ostalih naših predstavnika: 52. Matija Biloglav (2. djevojčica do 12 godina), 56. Patrik Kubaska, 66. Lovre Marfat.