Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Grgurović: Logično je da sam na listi HDZ-a

Autor: Nives Rogoznica

09.03.2009. 23:00
Grgurović: Logično je da sam na listi HDZ-a

Foto: Vedran SITNICA



Rade Škarica navodi kako pregovori HDZ-a i HSP-a još traju. U HNS-u ne smatraju važnim činjenicu da je HDZ-ov kandidat za gradonačelnika njihov nekadašnji član
Dražen Grgurović kojeg je zadarski HDZ u nedjelju navečer izabrao kao jednog od dvojice kandidata za dogradonačelnika, ovu kandidaturu smatra čašću i obvezom.
– Iako je, naravno, razgovora bilo i ja sam doznao tek u nedjelju na večer. Mislim da bi svatko normalan to shvatio kao čast, ali i kao obvezu, osobito s obzirom na postojeću krizu, ali osjećam se sposobnim doprinijeti tome da se kriza u Zadru osjeti manje nego drugdje i po tom sam pitanju optimist. Tijekom četverogodišnje koalicije s HDZ-om dobro sam surađivao u svim onim stvarima koje se smatraju malim, ali su zapravo važne i mislim da u dogledno vrijeme zaista mora postati važno tko je sposoban rješavati stvari poput cesta, rasvjete, vrtića, komunalnih problema, a ne stranačka pripadnost. Bio bih licemjeran kada bih kazao da nije očekivano i sasvim je logično da sam se našao na listi HDZ-a. Bilo bi nelogično da sam na SDP-ovoj listi, kazao je Grgurović.
On se kao dogradonačelnički kandidat našao uz bok kandidata za gradonačelnika Zvonimira Vrančića i kandidata za zamjenika, direktora Vodovoda Darka Kasapa, kao nestranački kandidata, i za sada, kako govori, nema namjeru ući u HDZ.
Hoće li na izbore za Gradsko vijeće izići s nezavisnom listom s kakvom je izišao na prošle lokalne izbore, Grgurović će, navodi, odlučiti ovih dana nakon što provede konzultacije sa svojim ljudima. U tom slučaju postoji mogućnost da se njegova kandidatura za dogradonačelnika pretvori u svojevrsnu koaliciju.
HSP-ovc Rade Šakrica, aktulani zamjenik gradonačelnika kojeg je njegova stranka još ljetos istaknula kao kadnidata za gradonačelnika najavaljujući mogućnost samostalnog izlaska na izbore, govori kako pregovori HSP-a i HDZ-a bilo da su u pitanju izbori za gradonačelnika i Gradsko vijeće ili župana i Županijsku skupštinu, zapravo još uvijek traju.
– Vjerojatno je, ali ne i sigurno da ćemo samostalno ići na izbore za gradonačelnika i za župana, kazao je Škarica napominjući kako će to značiti i samostalan izlazak s listama za Gradsko vijeće i Županijsku skupštinu.
– Ako nema koalcije na izborima za gradonačelnika i župana, neće je biti ni u izborima za Vijeće i Skupštinu, pojašnjava Škarica.
Na pitanje je li, budući da je bivši HNS-ovac, za koalicju SDP-HNS Zvonimir Vrančić opasniji ili manje opasan kandidat, predsjednica zadarskog HNS-a Vesna Sabolić odgovorila je kako “to uopće nije bitno”.
– Zaista nije bitno, s obzirom da vjerujem da su se građani odlučili za promjene, kazala je Sabolić.


 INGRID: KOLEGA ILI VRANČIĆ – NAMA JE SVEJEDNO


Izbor Zvonimira Vrančića za HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika Zadra komentirala je i njegova politička protukandidatkinja na izborima, SDP-ovka Ingrid Antičević Marinović. Zadarska saborska zastupnica najprije se osvrnula na Vrančićevu izjavu da su on i ona dva potpuno različita kandidata.
– Bolji kompliment od HDZ-a nisam dobila i na njemu se zahvaljujem. Mogu samo reći da je meni i SDP-u savim svejedno koga će HDZ nominirati za gradonačelnika Zadra. Nije samo dobro da se toliko dugo čekalo na njihovog kandidata. Njihovo objašnjenje bilo je da ne žele maltretirati građane. Ja smatram da to nije maltretiranje građana, jer u personaliziranoj kampanji je itako važno koju osobu i kako ističete za gradonačelnika Zadra. Iako taj izbor ne bih htjela komentirati nešto posebno, na pamet mi pada njihova izjava da se pobjednički tim ne mijenja. Što se tiče vašeg pitanja o našim izgledima na pobjedu, nama u SDP-u je sasvim svejedno imamo li za protivnika dr. Vrančića ili dr. Kolegu.