Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Najbolji poljski reggae sastav u Zadru

Autor: Nives Rogoznica

09.03.2009. 23:00
Najbolji poljski reggae sastav u Zadru


Koncert u Providurovoj palači se održava u sklopu europske turneje na kojoj “Parika Korps” promovira još uvijek aktualni, za sada posljednji studijski album “Magnetofon”


Ovog četvrtka u Providurovoj palači možete poslušati koncert, po mnogima najboljeg poljskog reggae sastava “Paprika Korps”, poznatog po svojoj dobro uglazbljenoj mješavini reggae, duba i punka koju sami definiraju kao “heavy reggae”. “Paprika Korps” u Zadar dolazi u organizaciji udruge Zadarska vizija urbane kulture (Z,V.U.K). Koncert započinje u 21.30 sati, a cijena ulaznice je 30 kuna. “Paprika Korps” u Zadar dolazi u sklopu europske turneje na kojoj promoviraju još uvijek aktualni, za sada posljednji studijski album “Magnetofon” koji je po reakcijama kritičara i publike njihovo najzrelije ostvarenje dosad.
Dečki iz “Paprike Korpsa” sviraju već 16 godina, a dosad su prošli 25 zemalja. Redoviti posjetitelji njihovih koncerata najbolje primjećuju napredak u profiliranom i originalnom stilu nazvanom “heavy reggae” kojeg uz poštivanje postulata reggae pravca karakteriziraju plesni upbeat ritmovi, mnoštvo dubbing efekata i što je za reggae netipično – nerijetko korištenje distorziranih gitarskih melodija i solo minijatura.