Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Za smjenu Vickovića opet nedostajao kvorum

Autor: Damir Maričić

09.03.2009. 23:00
Za smjenu Vickovića opet nedostajao kvorum

Foto: Vedran SITNICA



I druga izvanredna Skupština Obrtničke komore Zadarske županije nije održana, jer se u poslovnikovom predviđenom roku od 30 minuta nakon predviđenog početka sjednice zakazane za 17 sati nije pojavio dovoljan broj članova. Skupštini kojoj je jedina točka trebalo biti glasovanje o smjeni Eduarda Vickovića s mjesta predsjednika Obrtničke komore, odazvalo se devet od 19 članova.
Istovjetna situacija bila je i prije mjesec dana pri prvom sazivanju, s tim da su se lica u “drami” najvećim dijelom izmijenila. Na prethodnoj Skupštini pojavili su se članovi koji su bili protiv smjene Vickovića, dok su članovi koji su smjenu tražili vidjevši da nemaju većinu odustali od dolaska. Na ovoj se Skupštini pojavio veći broj članova zainteresiranih za Vickovićevu smjenu, ali ih nije bilo dovoljno.
Dakle, “koplja se prividno lome” oko jednog glasa. Svojevremeno je za sazivanje izvanredne Skupštine s traženjem Vickovićeve smjene potpise dalo 10 članova Skupštine, ali na samoj se Skupštini do sada nisu pojavili. O eventulanom daljnjem sazivanju Skupštine i nastavku “trakavice” nismo dobili informaciju niti najavu, jer Poslovnik takvo što nije predvidio.