Katamarani i brodovi ostali privezani u lukama

Slika korisnika admin
jugo1003_8
Zvonko KUCELIN
Kiša i vjetar stvarali su probleme i pješacima

Orkanska bura što ju je uzokovala ciklona, a koju su u udruzi Crometeo nazvali "Vatroslav", donijela je nevolje i na moru, pa je danas pomorski promet na zadarskom području gotovo zaustavljen. Plovili su jedino trajekti do Preka i do Brbinja, jer su oni maritimno puno jači. Zanimljivo je da je jutros u zadarsku luku uspio doploviti samo jedan katamaran, "Paula", koji plovi na liniji Zadar - Rivanj - Sestrunj - Božava - Zverinac. Ali su nam u njegovoj agenciji G&V line kazali da sigurno neće isploviti za Iž.

Svi ostali katamarani su još u utorak ostali privezani u luci Zadar. Tako nije isplovio "Mediteran" za Zaglav ni u utorak navečer, niti u srijedu ujutro u 5 sati, kao ni u 10 sati. Nije danas isplovila ni "Olea" iz Ista, a niti brod "Lara" iz Rave. No, Jadrolinija je ipak organizirala vezu sa cijelim Dugim otokom, jer je trajekt "Vladimir Nazor" uredno održavao vezu između Zadra i Brbinja, do čije luke su putnike prevozili autobusi.

Iz Agencije Mia-tours su javili da ni njihov katamaran "Princ Zadra" nije plovio po orkanskoj buri. Ovaj katamaran koji plovi od Zadra do Silbe, Oliba i Premude je ostao u zadarskoj luci utorak i u srijedu.

Sutra bi se trebao stabilizirati pomorski promet, jer su meteorolozi najavili smirivanje vremenskih prilika. Srećom da su na vrijeme i najavili ovakve nepogode, pa su se i otočani pripremili na izvanrednu situaciju i mnogi koji su morali biti u Zadru, su došli na vrijeme.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno