Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Najuspješniji idu na državno natjecanje

Autor: Anita Ćustić

09.03.2010. 23:00
Najuspješniji idu na državno natjecanje

Foto: Ivan JAMIČIĆ



U kategoriji prvih razreda najbolje rezultate ostvarili su Bruno Brzić iz Gimnazije Jurja Barakovića, s mentoricom Ljiljanom Prpić, te Ivan Meštrović i Tina Marketin, učenici Klasične gimnazije Ivana Pavla II. s mentorom Hrvojem Madžarom. Među drugašima najbolji su bili Matej Pijaca, Tomislav Mračić i Irena Barjašić, svi iz Gimnazije Jurja Barakovića s mentoricom Ljiljanom Prpić
Županijskom natjecanju iz geografije za srednje škole, koje je održano u ponedjeljak u zadarskoj Pomorskoj školi, pristupio je 61 učenik. U kategoriji prvih razreda tri najbolja rezultata ostvarili su Bruno Brzić, učenik Gimnazije Jurja Barakovića, čija je mentorica Ljiljana Prpić, Ivan Meštrović i Tina Marketin, oboje učenici Klasične gimnazije Ivana Pavla II. s mentorom Hrvojem Madžarom. Među drugašima najbolje su rezultate ostvarili Matej Pijaca, Tomislav Mračić i Irena Barjašić, svi učenici Gimnazije Jurja Barakovića s mentoricom Ljiljanom Prpić. U trećem razredu najbolji su rezultat ostvarili Josip Batur i Marko Lukavac, učenici Gimnazije Franje Petrića s mentorom Hrvojem Madžarom te Marija Dujić, učenica Gimnazije Vladimira Nazora, čija je mentorica Irena Pavić. Među maturantima najveće su znanje pokazali Tomislav Dražić, Silvio Mumelaš i Zvonimir Žuža, učenici Gimnazije Franje Petrića i mentora Hrvoja Madžara.
Na Međužupanijskom natjecanju iz logike koje je prošlog tjedna održano u zadarskoj Privatnoj gimnaziji s pravom javnosti tri najbolja rezultata su ostvarili učenici zadarske Gimnazije Franje Petrića čiji je mentor Siniša Matić, i to Luka Mikec, Niko Mikulčić i Marko Šarlija. Na Međužupanijskom natjecanju iz filozofije, održanom također u zadarskoj Privatnoj gimnaziji, najbolji su bili Ana Junaković iz Gimnazije Antuna Vrančića iz Šibenika, čija je mentorica Nives Triva, zatim Nikolina Budan, iz zadarske Gimnazije Franje Petrića s mentoricom Zvjezdanom Dunatov te Katarina Šarić, također iz šibenske Gimnazije Antuna Vrančića s mentoricom Nives Trivom.
Prošlotjedno Županijsko natjecanje iz sociologije, također održano u zadarskoj Privatnoj gimnaziji, među četvero najboljih je iznjedrilo samo zadarske gimnazijalce među kojima je prva Petra Lovreković iz Gimnazije Vladimira Nazora, čija je mentorica Gordana Longin-Batković, dok su Nikolina Budan iz Gimnazije Franje Petrića s mentorom Sinišom Matićem te Amalija Glavan, učenica Gimnazije Jurja Barakovića, mentorica Ivana Slavica, i Andrea Frleta iz Gimnazije Vladimira Nazora, čija je mentorica Gordana Longin-Batković, ostvarili jednak broj bodova.
Na Županijskom natjecanju iz psihologije koje je prošlog tjedna održano u Privatnoj gimnaziji, najbolji je rezultat ostvarila Ana Stručić, učenica Gimnazije Jurja Barakovića, čija je mentorica Heidi Mičić, te Eli-Marija Rančić iz Gimnazije Franje Petrića, s mentoricom Vanjom Vulić, te Anamarija Čulin iz Klasične gimnazije Ivana Pavla II. s mentoricom Klaudijom Vučetić.