Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Treća Constructa na Višnjiku

Autor: Siniša Klarica

09.03.2010. 23:00
Treća Constructa na Višnjiku

Foto: Zvonko KUCELIN



Treći put za redom, od 18. do 21. ožujka u Zadru se održava Međunarodni sajam gradnje i stanovanja CONSTRUCTA 2010. Može se reći da sajam Constructa, zbog velikog interesa izlagatelja, postaje prepoznatljiv kao sve privlačnije mjesto za proizvođače, poslovne ljude, stručnjake, znanstvenike, trgovce i specijalizirane medije koji se bave područjima vezanim uz gradnju i stanovanje.
Uz redoviti program izlaganja u sklopu Constructe 2010. koja će se ponovno održati u pomoćnim dvoranama Dvorane Krešimira Ćosića na Višnjiku, održat će se i podsajam pod nazivom Ecoenergy, koji će poseban naglasak staviti na temu novih tehnologija, energetike i ekologije, tvoreći jedinstveno mjesto promocije i edukacije o relevantnim proizvodima, uslugama, praktičnoj primjeni te učinkovitom gospodarenju energijom i okolišem. Osim izlagačkog dijela uz podsajam je predviđeno održavanje niza predavanja, konferencija i okruglih stolova iz područja eko-energetike.
Paralelno u vrijeme održavanja sajma, u hotelu Falkensteiner na Boriku, 19. i 20. ožujka trajat će i Europski poslovni forum o obnovljivim izvorima energije, a konferencija je registrirana i u okviru Održivog energetskog tjedna Europske unije, što je vidljivo na EU web stranici. Na forumu će sudjelovati preko 200 stručnjaka iz područja energije iz Hrvatske i Europe.