Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Turisthotel i Tankerska plovidba u akciji “Top stipendija”

Autor: Z L

09.03.2010. 23:00
Turisthotel i Tankerska plovidba u akciji “Top stipendija”


Danas je u Zlatnoj dvorani Hrvatskog instituta za povijest   u prisutnosti predsjednika RH, dr. Ive Josipovića održano svečano potpisivanje ugovora između utemeljitelja „Top stipendije za top studente”, tjednika Nacional i partnera Vipneta, Erste card cluba,  Janafa, HPB-a, INE te zadarskih tvrtki Turisthotela i Tankerske plovidbe.
Unatoč gospodarskoj krizi, partneri akcije su i ove godine izdvojili značajna  financijska sredstva kako bi  omogućili realizaciju devete sezone „Top stipendije za top studente”. Dosadašnjim partnerima Vipnetu, Erste card clubu, HPB-u te INI, ove se godine pridružila i tvrtka Janaf. Ukupan Stipendijski fond stoga iznosi 1 200 00 kn koje će se rasporediti za 30 najboljih Top studenata, uključujući i dvije Top stipendije koje za studente Sveučilišta u Zadru osiguravaju tvrtke Turisthotel i Tankerska plovidba.
Predsjednik Josipović pozdravio je akciju riječima „Top stipendiju sam prepoznao kao akciju koja potiče pravednost i jednakopravnost u odabiru najboljih studenata.  Tvrtke koje podupiru ovu akciju, pokazuju visoku razinu društvene odgovornosti, a ona se sastoji u prepoznavanju znanja, obrazovanja i odgoja kao osnovih pokretača društva. Razvojna poruka Republike Hrvatske je: ‘putem izvrsnosti, znanja i kreativnosti za izlazak iz krize’. Iskreno čestitam svim dosadašnjim Top studentima te organizatorima i partnerima ove hvalevrijedne akcije.”
Današnjom svečanosti započela je i deveta sezona akcije koja najvećim neobvezujućim stipednijama u državi nagrađuje najbolje hrvatske studente koji osim izvrsnih ocjena na fakultetu, ostvaruju i zavidne rezultate u izvannastavnim aktivnostima. Od sljedećeg tjedna kreće i promotivna turneja Top stipendije koja će se predstavljati vidu foruma „S faksa na posao ili na burzu” u svim sveučilišnim gradovima u Hrvatskoj, uključujući i veleučilišni grad Vukovar.
Natječaj za prijave bit će otvoren do kraja svibnja, a potom će prorektori svih hrvatskih sveučilišta te predstavnici veleučilišta i visokih škola koji čine Stipendijsko vijeće,  od svih prijavljenih studenata odabrati sto finalista. Predstavnici tvrtki-partnera čine Stipendijsku komisiju koja će od sto finalista odabrati 30 najboljih studenata.
Važno je napomenuti da se stipendije raspodjeljuju prema kvotama koje se rade na osnovi veličine pojedinog sveučilišta te broja prijavljenih studenata. Za izabrane Top studente na kraju akademske godine priređuje se i velika svečanost proglašenja dobitnika na kojoj uvijek sudjeluju čelnici akademske zajednice te visoku državni dužnosnici i time daju veliku podršku ovoj društveno korisnoj akciji. Ove godine svečanost će se održati u srpnju u hotelu The Westin u Zagrebu datuma 7. srpnja.