Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Ne bojte se, samo ne idite preko granice

09.03.2011. 23:00
Ne bojte se, samo ne idite preko granice


Ne bojte se, samo ne idite preko granice – to je suborcima preporučio vukovarski branitelj Tihomir Purda poslije jučerašnjega naglašeno srdačnog sastanka s predsjednicom Vlade Jadrankom Kosor, koja je susret s Purdom popratila tvrdnjom kako joj je to “jedan od najljepših dana u životu”. Novinarima je kazao kako je osobno zatražio susret s premijerkom, želeći zahvaliti njoj i Vladi na pomoći u oslobađanju. Uvjeren je da će Vlada učiniti sve da se slične stvari više ne događaju.
Tvrdi to i premijerka, najavljujući “političke i pravne mjere”, ali kakve, nije precizirala.
– Uvjerena sam da se nešto slično ne samo da ne smije, nego da se ne može dogoditi. Moramo uprijeti sve snage da ni jedan hrvatski branitelj ne dođe u tako nemoguću i nepravednu situaciju kao što se to dogodilo hrvatskom branitelju Tihomiru Purdi, kaže predsjednica Vlade, koja očekuje da će predstavnici nadležnih ministarstava, državnoga odvjetništva i pravne struke “za desetak dana napraviti niz prijedloga na temelju kojih će institucije i vlada donositi odluke”.
Purda je, nakon posjeta Saboru, znatiželjnim novinarima otkrio da će premijerka Jadranka Kosor biti kuma njegovog četvrtog djeteta koje je na putu.
– Pitao sam premijerku i ona je pristala, bez problema. Bit će druga kuma uz mojeg odvjetnika Muselimovića. Ona mi je jakopomogla i učinila je sve što je u njezinoj moći kako bih ja sada bio na hrvatskom tlu, hvalio je Purda predsjednicu Vlade. Nanovinarsko pitanje hoće li biti “kumo, izgori ti kesa”, odgovorio je: Sve će se vidjeti, sve će se znati.
Nakon što je ispunio svoje obveze u Banskim dvorima, Purda je prošetao preko Markovog puta do Sabora gdje ga je pozvao njegov Vukovarac, HDZ-ov zastupnik Petar Mlinarić. Na ulazu ga je dočekao predsjednik Sabora Luka Bebić i srdačno se s njim rukovao, a onda je Purda u pratnji Mlinarića i Josipa Đakića otišao na saborsku galeriju. Predsjedavajući Vladimir Šeks pozdravio ga je kao da je riječ o nekom visokom gostu, a Purda se ustao i otpozdravio zastupnicima koji su mu pljeskali. Zatim su ga HDZ-ovci odveli u prostorije svojeg Kluba. Uostalom, Purda je član HDZ-a.