Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Izborna skupština ŽV HSLS-a

09.03.2012. 23:00
Izborna skupština ŽV HSLS-a


Izborna skupština Županijskog vijeća HSLS-a koja se zbog vremenskih neprilika i snijega nije održala 3. veljače, bit će održana u petak 23. ožujka s početkom u 18 sati u hotelu Kolovare u Zadru. Kako nas je obavijestila povjerenica Patricija Jureško Perović, od jučer je počeo dopunski kandidacijski rok koji traje do srijede 14. ožujka.
– Mislim da nema potrebe za novim kandidacijskim rokom jer je prošla sjednica odgođena zbog nedostatka kvoruma. Mišljenja smo da su svi kandidati ostali pri svojim kandidaturama pa nije potrebno povećavati papirologiju. Razlog dopunskom kandidacijskom roku leži u činjenici da je od odgođene skupštine prošlo više od mjesec dana. Provedeni su unutarstranački izbori i konstituirajuća sjednica Sabora HSLS na kojoj je između četiri potpredsjednika, izabrana i moja malenkost. Štoviše, Zadarska županija dobila je i drugog člana Središnjeg odbora stranke Marka Klanca, a novoizabrani predsjednik ŽV HSLS-a bit će treći član SV HSLS-a, rekla nam je Patricija Jureško Perović. 
Povjerenica županijskog HSLS-a razmišlja kako je prošlo dosta vremena od najgoreg izbornog rezultata stranke na izborima, te će najnoviji pozitivni događaji u stranci motivirati sve one deprimirane izbornim porazom pa se očekuje da će se i dosad neaktivni ogranci uključiti u rad ŽV HSLS-a Zadarske županije.
Podsjetimo se, za mjesto predsjednika županijskog vijeća HSLS-a otprije se kandidirao predsjednik zadarskog ogranka Željko Predovan. Njegov protukandidat bit će prvi virski liberal i predsjednik općinskog vijeća Mate Radović. Za 4 potpredsjednička mjesta natjecat će se Željko Škara, Mate Zorica i Marino Marić iz Zadra, Nikola Kusijanović iz Biograda, Josip Fabijanić iz Paga, Ivica Smolić iz Sukošana, Marko Klanac iz Obrovca te Željko Šimičević iz Jasenica. Kandidati za tajnika županijskog vijeća su Zoran Božić i Ivka Čorić, oboje iz Zadra, a za mjesto rizničara prispjele su kandidature Zorana Glavana iz Privlake i Marijane Pjetraj iz Obrovca. Za sedam članova Županijskog vijeća prispjelo je 12 kandidatura, a za 5 članova Nadzornog odbora prispjelo je isto toliko kandidatura. Za Statutarnu komisiju prispjelo je 8 kandidatura, a bira se 5 članova.