Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Jednaki u različitosti

09.03.2012. 23:00
Jednaki u različitosti


Učenici Gimnazije Vladimira Nazora u Zadru na svoj način su obilježili Međunarodni dan žena, ali i dan solidarnosti, jednakosti i ravnopravnosti. U svojevrsnoj “ravnoteži snaga” oslikali su (ne)službenu zastavu škole pod geslom “U različitosti jednaki, i to je baš predivno”.
U dvorištu škole u Parku Vladimira Nazora, zadatak je bio na platnu oslikati svoj dlan i upisati ime jedne muške i jedne ženske osobe koja ih je svojim djelovanjem, radom i pozitivnom energijom zadužila i ostavila vječni trag bilo na nas same ili na čovječanstvo. Na platnu se našlo zbilja raznoliko, ali i hvalevrijedno društvo – od profesora i ravnatelja škole, znanstvenika, povijesnih ličnosti, roditelja, ali i osoba iz kršćanskog života. Učenici nisu zaboravili napisati ni pozitivne misli uz svoj dlan kako bi slika bila potpuna.
Zadarskim gimnazijalcima su se pridružili i učenici iz drugih škola koji su s velikim zanimanjem, odobravanjem, ali i aktivnim sudjelovanjem dali svoj doprinos ovom platneno, ručno, kreativno “nazorovskom” kaosu.
Svi su s ponosom gledali su stvaranje ovog šarenog učeničkog kozmosa u kojem su pokazali kako nije bitno kojeg je tko spola, svjetonazora, religije, glazbenog ukusa, stila odijevanja ili prosjeka ocjena, već je samo i jedino bitno kakav je tko čovjek i koliko je spreman od sebe i svoje ljubavi dati za druge.
– Ukoliko se takve vrijednosti njeguju kod djece uspjeh zasigurno neće izostati i na svim ostalim životnim poljima, poručila je prof. povijesti Tihana Magaš.