Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Kad neće Općina, hoće studenti

09.03.2012. 23:00
Kad neće Općina, hoće studenti


Odličan odaziv srednjoškolaca bio je na jučerašnje predavanje “Biti student u …” koje su organizirali članovi Kluba studenata općine Graćac u Srednjoj školi Gračac. Gračački studenti su svoje buduće akademske kolege upoznali s vlastitim iskustvom i mogućnostima studiranja u Zadru, Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku, s tim da je naglasak stavljen na financiranje studija.
– Cilj je maturantima predstaviti okvirni vodič o mogućnostima financiranja studija putem stipendija i traženjem posla tijekom studija. Ključni problem Općine Gračac jest što nema apsolutno nikakve potpore studentima koji su prisiljeni da traže izvore financiranja negdje drugdje, kaže Silvestar Petrov, predsjednik Kluba studenata općine Gračac i student pete godine filozofije u Zagrebu s prosjekom ocjena od 4,2.
Na predavanju su iznesene osnovne informacije o mogućnostima financiranja studija, infrastrukturi gradova, iskustvu studiranja, web adresama sa svim informacijama o studiranju, prosječnim mjesečnim troškovima, popisu fakulteta te su maturanti informirani o korisnim web linkovima na kojima mogu pronaći više informacija o studentskom životu i studiju.