Provalio u 14 kuća na Ugljanu, neke pljačkao u drugima spavao

Slika korisnika admin
Adam VIDAS

Policijski službenici Prve policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakom kojeg sumnjiče za 14 provala u obiteljske kuće na otoku Ugljanu u proteklih nekoliko mjeseci. Policija sumnja da je devet provala počinio u mjestima Sutomišćica, Poljana, Preko, Kukljica i Kali gdje je provaljivao u kuće i krao hranu, piće, mobitele i druge vrijedne predmete pa je ukupna šteta procijenjena na desetak tisuća kuna. No, osim što je provaljivao u kuće kako bi se domogao hrane, pića i vrijednih stvari policija je utvrdila da je on u pet navrata u istim mjestima provaljivao u kuće i kako bi u njima boravio.

- Osumnjičenog muškarca su u subotu u provaljenoj kući u Kukljici zatekli policijski službenici Prve policijske postaje Zadar, a nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv njega je državnom odvjetniku podnesena kaznena prijava zbog teških krađa i narušavanja nepovredivosti doma.

Osim ovog 42-godišnjaka, u noći s petka na subotu u provali je zatečen i 19-godišnji mladić. Njega su policajci iz Druge policijske postaje u Zadru zatekli na djelu u Ulici Franka Lisice.

- Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja 19-godišnjaka se sumnjiči da je zajedno sa 17-godišnjim maloljetnikom provalio u prodavaonicu. Protiv njih se podnosi kaznena prijava Državnom odvjetništvu za mladež, kažu u PU zadarskoj. 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno